Eredményeink

Top banner

Pro Fili Alapítvány támogatása

✨ Egy újabb sikeres támogatásról szeretnénk most hírt adni, melyet a Sérültekért Alapítvány nyert el fűtési rendszerének korszerűsítésére.
A megvalósult anyagi támogatásból egy energiatakarékos, modern gázkazánt és hűtő-fűtő klímaberendezéseket szereltek fel, továbbá a már meglévő radiátorokra szabályozó szelepeket tettek.
✨ Az elvégzett munkálatok hozzájárulnak a komfortos épületi hőmérséklet kialakításával, az ott lakók kényelmének biztosításához. Bár Alapítványunk fókuszában a gyermekek állnak, örülünk, hogy ismét egy sokak életét segítő projektet támogathattunk.

- Pro Fili Alapítvány

Kitüntetés a Sportkarácsonyon

"Az év legeredményesebb megyei sportszervezetének járó díjjal tüntette ki Pest Megye Közgyűlése a százhalombattai Sérültekért Alapítványt speciális sportágak kategóriában. Az elismerést Komlós Péter elnök vette át a december 15-én rendezett Sportkarácsonyon a Megyeházán.
A sérüléssel és fogyatékkal élő emberek támogatását, integrálását végző civil szervezetben hosszú évek óta kap kitüntetett szerepet a szabadidősport. Főként az egészségmegőrzés és a közösségépítés miatt tartják fontosnak. Az alapítvány rendszeresen részt vesz a Városi Szabadidő Központ "Együtt, egymásért" integrált sportnapjain, a városi sárkányhajóversenyeken, de az ellátottak a hétköznapokon is mozognak, úszni járnak, tornáznak. Az alapítvány idén pályázati támogatásból két kerti sporteszközt vásárolt, amelyek nagyon népszerűek.

A megyei sportkarácsonyon nagyon sok elismerést kiosztottak, de speciális kategóriában csak a Sérültekért Alapítványt díjazták. A szervezet Felhőjárók drámacsoportja felkérést kapott a szervezőktől, hogy műsorral is közreműködjön a rendezvényen, de mivel egy jótékonysági fogadáson léptek fel aznap, nem tudták vállalni a szereplést. (A képen: Komlós Péter Wentzel Ferenctől és Szerenka Tibortól, a megyei közgyűlés alelnökeitől vette át a díjat. Fényes Gábor fotója)"

Hirtükor online

Aranykupával tértünk haza

A Lengyelországban (Tczew) megrendezett XI. Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon ismét eredményesen szerepeltek a Felhőjárók. A zsűri értékelése alapján ők közvetítették legjobban az emberi érzéseket, ezért arany kupával díjazták a csoportot. Bemutatkozásunkkal arra törekedtünk, hogy hatással legyünk, érzelmeket ébresszünk, elgondolkodtassunk. Úgy érezzük, ez maradéktalanul sikerült, hiszen a közönség vastapssal ajándékozta meg a Felhőjárókat.

Megújítottuk a védjegyet

2012. júniusban 3 évre ismét sikeresen megújítottuk az OKKER Zrt. minőségi munkát igazoló védjegyét.

Miniszteri elismerésben részesült a Sérültekért Alapítvány

2011. december 5-én Miniszteri Elismerő Oklevélben részesültek a Sérültekért Alapítvány munkatársai.

"A kitüntetést Cseh Kornélné, az alapítvány elnöke vette át dr. Réthelyi Miklós minisztertől a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban.

Az elismerést ebben az évben mindössze öt szervezet kapta meg. Cseh Kornélné hangsúlyozta, eredményeiket nem tudták volna elérni az önkormányzat támogatása nélkül, és köszönetét fejezte ki a helyi médiának is, amely rendszeresen hírt ad az alapítvány tevékenységéről.

A Sérültekért Alapítvány 20 éve tevékenykedik a fogyatékkal és egyéb hátránnyal élők érdekében. 2005-ben intézményt alapítottak a nappali ellátásra, amelynek fenntartásához az állam is hozzájárul. Jelenleg közel harminc személy nappali ellátását, fejlesztését, képzését, munkára való felkészítését, foglalkoztatását biztosítják, társadalomba való beilleszkedését segítik. Telephelyükön, a Gátőrházban tankertet, kézműves műhelyeket, nyitott színpadot építettek. Felhőjárók Drámacsoportjuk 2003-ban alakult, rendszeresen fellép városi, térségi kulturális rendezvényeken, országos fesztiválokon. A civilszervezetet a százhalombattai önkormányzat 2008-ban Szociális Munkáért Díjjal tüntette ki, 2006-ban minősített alapítvány címet nyertek el. Ellátottjaik OKJ-s szőnyegszövő-, kosárfonó-, parkgondozó-képzésben részesülnek, 2002-ben, a Mezőföld Csücske Alkotóműhely létrehozásával népművészeket is bevontak munkájukba, 2007-től ők működtetik a városi támogató szolgálatot. Évek óta az alapítvány munkatársai szervezik a városi költészetnapot, amelyen sérült emberek és ismert, népszerű személyiségek együtt lépnek színpadra.

A civil szervezetnek óriási szerepe volt abban, hogy a Százhalombattán élők attitűdje megváltozzon a sérült emberekkel kapcsolatban, integrációs modellje országosan is minta értékű.  Kézművesei, színjátszói az ország számos településére kaptak már meghívást, munkatársai rendszeres előadói szakmai rendezvényeknek.

"Alapítványunk minden dolgozója, az érintettek, illetve hozzátartozóik számára is nagy megtiszteltetést, meglepetést okozott a kitüntetés, mely újabb lendületet és hitet ad a további munkához" – mondta Cseh Kornélné.
Hirükör online

Termékeinkkel megjelenhettünk Brüsszelben az Erópai Parlamentben

Az egyedi és minőségi termékeinknek köszönhetően többek között a mi termékeinket is kiállították 2011. januárban Brüsszelben, az Európai Parlamentben. A fogyatékkal élő emberek munkáiből megrendezett kiállításon hat másik alapítvánnyal együtt vehettünk részt. A kiállítás látható lesz Brüsszelben a Magyar Házban, majd Bajorországban, végül tavasszal Budapesten a Parlament épületében is.

A képzés eredményei

A szakmailag jól felkészült kollégák munkájának köszönhetően védenceink nagyon jó eredményekkel végeznek a vizsgákon.
2000 óta egy csoport kosárfonóként, három csoport szőnyegszövőként, egy csoport kerti munkásként tett sikeres OKJ-s vizsgát.
2010 júniusában 11 fő vizsgázott és szerzett kerti munkás és parkgondozó végzettséget.

Kiemelten közhasznú alapítvány lettünk

2009. október óta kiemelten közhasznú alapítványként működünk.

Pályázati eredmények

2009-ben a támogató és a szociális foglalkoztatás működtetésére kiírt pályázatokon mindkét szolgáltatásra három évre sikeresen befogadást nyertünk.

Épületbővítés

2010 márciusában a Magyar Telekom Hozzáad program segítségével elkezdtük intézményünk bővítését, ezzel, 55 m2-rel tágasabb teret nyerünk. Az új épületrészben iroda, tornaszoba és fejlesztő szoba kerül kialakításra, mely egyben a Felhőjárók próbaterme is.

Minősített alapítvány lettünk

Szakmai munkánk elismerését mutatja az, hogy 2006 Júniusában alapítványunk elnyerte az OKKER Zrt. által kibocsátott OKAIM védjegyet, mely bizonyítja, hogy minősített alapítvány lettünk.
2009-ben három évre ismét elnyertük a védjegyet.

Szakmai elismerés

2008. március 15-én megkaptuk Százhalombatta Város Önkormányzatától a "Szociális Munkáért díjat.