Fejlesztő foglalkoztatás

Top banner

2007. május 1-vel beindítottuk intézményünkben a szociális foglalkoztatást, melyet 2017. április 1-vel fejlesztő foglalkoztatás váltott fel. Jelenleg a foglalkoztatásban 10 fő dolgozik, 8 fő munkaviszonyban, 2 fő pedig fejlesztési jogviszonyban. Fő tevékenységeik: kosárfonás, szőnyegszövés, ajándéktárgy készítés. Fontosnak tartjuk, hogy az ellátott a képességének és érdeklődésének leginkább megfelelő munkakörben végezze munkáját. Saját döntés és a munkapróba alapján közösen választjuk ki a megfelelő munkatevékenységet. Egyik fő célunk, hogy a foglalkoztatásban résztvevő sérült emberek minőségi termékeket tudjanak előállítani, valóban értékteremtő munkát végezzenek. Fontos, hogy az ehhez szükséges tudást elsajátítsák. 2011-ig a budapesti MIOK JÓzsef Nádor Szakképző Iskolának voltunk kihelyezett osztálya, kosárfonó, szőnyegszövő, parkgondozó képzéseket szerveztünk. Szinte valamennyi ellátottunk részt vett valamelyik képzésben, mely egyben megteremtette a minőségi termékelőállítás alapjait.

Amennyiben igény van rá, segítünk abban, hogy ellátottjaink az érdeklődésüknek megfelelő egyéb képzésen vehessenek részt, figyelemmel kísérjük őket, segítünk a képzés sikeres elvégzésében.

A munkafolyamatok betanítása, rögzülése, az egyénre szabott foglalkozás, egyéni fejlesztés, kiscsoportos foglalkozás szintén segít abban, hogy ellátottjaink meglévő képességeiket szinten tartsuk, illetve lehetőség szerint javítsuk, adottságaik, új készségeik kibontakozhassanak.
Szervezetünk egyre inkább keresi azokat a lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy azok az ellátottak, akik képesek külső munkahelyen dolgozni, megtalálják a számukra megfelelő és befogadó munkahelyi környezetet is. A külső munkahelyi integráció eszközének tartjuk a bedolgozói munkákat is. Előnye nemcsak az, hogy színesíti a munkatevékenységeket, hanem a határidő, teljesítménykényszer a nyílt munkaerő-piaci viszonyokhoz hasonlóvá teszi a védett foglalkoztatást, elősegítve a felkészülést a külső munkára.

A foglalkoztatásban célunk, hogy valamennyi műhelyünkben jó minőségű terméket állítsunk elő. Az utóbbi időben azonban a kézműves munkákról a bedolgozó munkákra helyeződött át a hangsúly. A Toyo Seat Kft igényt tart a munkánkra, mivel mind minőségileg, mind mennyiségileg eleget tudunk tenni a követelményeknek. Ez a foglalkoztatottjaink és a kollégák példaértékű és kitartó munkavégzésének, köszönhető.
A Toyo Seat Kft részére több munkát is végzünk: rugóra zajcsökkentő műanyagot rögzítünk, illetve rögzítő huzalt helyezünk ülőszövetbe a kiadott munkautasítás alapján. A Foldatoy Kft részére oktatókártya csomagokat állítunk össze.
Termékeinket nemcsak Százhalombattán, de országszerte is egyre többen ismerik, számos megrendelés érkezik hozzánk az ország különböző pontjáról. Vevőink elégedettek a minőséggel, és az egyedi igényeket kielégítő munkánkkal. Többen visszatérő vásárlóink. Budapest belvárosában, a „Csendes a Pesti Szatócs" üzletben folyamatosan megvásárolhatók szövött és fonott termékeink.
Az előállított termékeket az alábbi helyszíneken értékesítjük:
• intézményünkben 8.00-16.00 óráig
• szervezett külső értékesítési helyeken, vásárokon: Fehérvárcsurgói Kertészeti Kiállítás és Vásár, Summerfest – Százhalombatta, Ruszt, Ausztria

•cégeknél pl. MOL, Opel Di-Fer Kft.

• bizományi értékesítés - Budapest, „Csendes a Pesti Szatócs" üzlet,

 

Nappali Ellátás

Nappali Ellátás

Képzés

Képzés

Egyéni Fejlesztés

Egyéni Fejlesztés