Cégek, vállalatok részére

Intro image

Különleges ajándékot keres vevői, munkatársai számára? Családi napot rendezne a kollektíva erősítésére, de nem szeretne milliókat költeni rá? Nem talál munkaerőt az egyszerű, monoton munkafolyamatok elvégzésére? Mindemellett ön is hisz abban, hogy a sérült emberek is képesek értéket létrehozni?

Győződjön meg róla, keresse meg alapítványunkat!  Rendelje meg tőlünk ajándékát!  Válasszon a szolgáltatásaink közül!

Érzékenyítő tréningek tartása

A tréningen résztvevők segítő attitűdöt sajátíthatnak el, megtanulhatják felismerni saját korlátaikat, határaikat, a tapintatos, de egyértelmű közlések módját. Pontosan érzékelni saját szerepüket, felelősségüket, kezelni és kontrollálni a már kialakult gátjaikat, gondolataikat a fogyatékkal élőkkel szemben. A művészeti bemutatók által közelíteni szeretnénk a sérültséghez való viszonyt, szeretnénk megmutatni a közös kapcsolódási pontokat, nyitottá tenni a tréningen résztvevőket a sérültekkel való együttműködésre. 

  Családi napok szervezése

  Rendezvényekhez helyszínt, igény szerint programokat biztosítunk, ahol:

  • népi játékokkal mozgatjuk meg látogatóinkat,
  • Játszóka-túrán próbálhatják ki ügyességüket a résztvevők,
  • kézműves játszóházainkban természetes anyagokkal dolgozunk,
  • kézműves bemutatókon a népi kismesterségek fortélyait mutatjuk be, ahol a sérült fiatalok, mint segítők vesznek részt,
  • kemencében kenyérlángost sütünk, nyílt tűzön kürtös kalácsot készítünk.

  Munkafolyamatok elvégzése

  Sok olyan munka van, amit  bizonyos betanítási idő után a sérült ember is elvégezhet. Sőt egyes munkafolyamatokban nagyon jól teljesítenek (pl. a monoton munkák végzésénél).

  Ha szüksége van megbízható, lelkes, pontos munkaerőre, mi rendelkezésére állunk, legyen az akár intézményünkben végezhető összeszerelő munka, akár külső helyszínen való munkavégzés. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a külső munkavégzés hozzájárul ahhoz, hogy a sérült emberekről alkotott kép megváltozzon. Eddigi munkáink során pozitív visszajelzéseket kaptunk: jó hatással van a munkaközösségre a megváltozott munkaképességű emberek jelenléte.