Iskolák, óvodák részére

Intro image

A gyermekek kis korban a legfogékonyabbak. Ha ekkor lehetőségük van megismerkedni fogyatékkal élő társaikkal, az meghatározó élmény lehet egy egész életre. Rajtunk múlik, hogy milyen körülmények között jön létre a találkozás.

Erre jó alkalmat biztosítanak a drámaműhely beszélgető-körei, ismerkedő és kapcsolatteremtő játékai, konfliktuskezelő gyakorlatai. Mindezen játékok a sérült emberekkel közösen zajlanak.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt kézműves játszóházainkban és Játszóka-túráinkon!

A foglalkozáson készíthető:  rongybaba, fakanál báb, csuhéj baba, csutka baba (török basa), csutka állatkák, csuhéj virág, pillangó, szitakötő, angyalka, gyékény lovacska, csiga, angyalka, káka tutaj, textil virágok, fonások, szövés, növény szövés, növény batikolás, sárkány (natúr papír, vessző), nemez labda, nemez állatkák, mák tündér, termés babák, termés képek, filc állatkák.

Ugye ráfér a gyermekekre a mai számítógépes világban egy kis régi hangulatot idéző játék?  A „Játszóka-túra” során akadály-versenyszerűen a népi játékokkal ismerkedve, (pl. krumpligörgetés, „kosárban viszi a fiát, gumicsizma hajító verseny, rongylabdával célbadobás, dióval egyensúlyozás”) állomásonként járnak végig a pályán a gyerekek.

A túrát kézműves foglalkozások, drámapedagógiai és művészeti foglalkozások tarkítják, a sérült emberek folyamatos bevonásával, segítségével. Természetesen nem maradhat el a kemencében sütés, a kenyérlángos készítés.

Még van idő a ballagásig? Időben szóljon, és elkészítjük a ballagási tarisznyákat.

Szolgáltatásaink árait úgy szabtuk meg, hogy az intézmények számára ne jelentsen nagy anyagi terhet.

Óvodák részére

Hiányolják a természetes anyagokat, régimódi játékokat? Sok a konfliktus a mai gyerekek között, megpróbálkoznának a drámapedagógia játékos módszereivel? Forduljanak hozzánk!

  • játék tárolók, játék kuckók készítése,
  • népi játék akadálypálya készítése,
  • játszóházi foglalkozások:
  • ballagási tarisznyák készítése
  • óvónők részére játszóházi kézműves foglalkozások bemutatása, tanítása.

Drámapedagógia

Óvodapedagógusok és pedagógusok részére műhely munka keretében bemutatjuk azokat a módszereket, bevált gyakorlatokat és drámajátékokat, amelyekkel a gyermekek egész személyiségét fejleszthetjük.

Intézményünkben három éve délutánonként iskoláskorú gyermekek vesznek részt a drámafoglalkozásokon. A kreatív szituációs játékokon keresztül lassan színpadi produkciók is beérnek.

Már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Drámatalálkozó, amit neves drámapedagógus, Rudolfné Galamb Éva vezetésével, és drámapedagógusok közreműködésével rendezünk meg. Itt kipróbálhatjuk magunkat, és olyan módszereket ismerhetünk meg, melyeket felhasználhatunk pedagógus munkánk során.