Kulturális rendezvényeink

Top banner

Autizmus munkacsoport

Szülőklub

A foglalkozások menetét a szülők érzelmei, élményei, és igényeik, alakítják. A sorstársi közösség lehetőséget ad a félelmek, aggodalmak kibeszélésére, a tapasztalatok, ötletek megosztására, az adott probléma többféle nézőpontból való megközelítésére. 

Minden alkalommal más-más szempont szerint történnek a beszélgetések, figyelve arra, hogy mindenki megoszthassa tapasztalatait, problémáit.
Ez alkalommal – most először - a szülők közérzetét javító egészségmegőrző szolgáltatást is biztosítunk.
A program ideje alatt két alkalommal hívunk gyógytestnevelőt, kéz és lábápolót/ talpmasszőrt, valamint önkéntes szakembereket.
A gyógytestnevelő által vezetett foglalkozások célja, hogy tudatosságra ébresszük a szülőket a rendszeres mozgást illetően, és elérjük azt, hogy az elsajátított mozdulatsorokat beépítsék a mindennapi életükbe. A rendszeres testedzéssel a testtartás javítása, a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzék megőrzésének segítése a célunk.
Témák: Egészséges testtartás és mozgás fontossága; Mobilizáló gerinctorna, Csontritkulás és a testmozgás; Az egyensúly javítása és jelentősége.
Feladat: Irányelvek mutatása a testedzésre vonatkozóan; Gyakorlatanyag bemutatása
A foglalkozások alatt elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek a szülők.
Időtartam: 3 óra/ alkalom
Ezt követően az egyik találkozón önkéntes munkatársaink beszélgetnek a szülőkkel 2 órában (a mentális és a fizikai egészség összefüggéséről, új szokások kialakítása, lehetőségek, jövőkép, stb.), míg a másik alkalommal önkéntes tanácsadó/ tréner tart stresszkezelő workshopot.
Párhuzamosan a gyógytornával egy külön helyiségben biztosítunk alternatív gyógymódot (talpmasszázs) és szolgáltatást (kéz és lábápolás), mellyel az a célunk, hogy csökkentsük a stresszt, beindítsuk a szervezet méregtelenítését, öngyógyító erőit. Egyúttal a szakember képet kap arról, ha valamelyik szervnél probléma van, így, ha szükséges, időben szakorvoshoz tudja irányítani a szülőket.
A köröm állapota szintén sok mindenre utalhat. A szakember a kezelés után tanáccsal látja el a szülőket, mi váltotta ki az adott elváltozást, és hogyan tudják elkerülni a helytelen lábápolásból adódó betegségeket.

A foglalkozások tematikája:
1. alkalom:
Ki vagyok én? Hol állok most? Hol tart az életem? Milyen céllal indultam útnak? Milyen módon akadályoz a családi ház, ahonnan elindultam: emlékek, félelem, rögzült minták.
Vezeti: drámapedagógus

2. alkalom
Egészségmegőrző program
• Gyógytestnevelő által vezetett foglalkozás – időtartam: 3 óra
Téma: egészséges testtartás és mozgás fontossága; mobilizáló gerinctorna
• Az intézmény munkatársai beszélgetnek a szülőkkel, (a mentális és a fizikai egészség összefüggése, egészséges életmód) – időtartam: 2 óra
• Kéz és lábápoló, talpmasszőr által nyújtott szolgáltatás – időtartam: 5 óra

3. alkalom
Az útnak indulás: Mennyire hagyom magam boldognak lenni? És mennyire hagyom, hogy az öröm benne legyen az életemben? Mik az akadályok, és mik az erőforrásaim (hozott és amit eddig szereztem)
Vezeti: drámapedagógus

4. alkalom
Külső segítség! Felismerem-e őket? El tudom-e fogadni a segítséget, hogy közelebb kerüljek a céljaimhoz? Teher vagy feladat? Jó és rossz döntéseink Észreveszem-e azokat a kincseket, amiket nekem kínált az élet? Mivel nehéz szembesülnöm, mit hárítottam el az életem során? (önmagamba vetett hit)
Vezeti: drámapedagógus

5. alkalom
A szülők személyiség térképének elkészítése – az adott szülőre fókuszálva a szülő személyiségének megerősítésére
Vezeti: drámapedagógus

6. alkalom
Elakadások, próbatételek. Készen állok-e egy magasabb minőségre lépni az életemben? – Merek -e változni? Merek – e változtatni?
Vezeti drámapedagógus

7. alkalom
Egészségmegőrző foglalkozás:
• Gyógytesnevelő által vezetett foglalkozás – időtartam: 3 óra
Téma: Csontritkulás és a testmozgás; Az egyensúly javítása és jelentősége
• Stresszkezelés, rezíliencia – önkéntes facilitátor által vezetett workshop
Téma: hogyan tudom fejleszteni magam abban, hogy az erőteljes, meg-megújuló vagy akár sokkszerű külső hatásokhoz alkalmazkodni tudjak, hogyan tudom segíteni magam abban, hogy a szorongást és a stresszt kordában tartsam? – időtartam: 2 óra
• Kéz és lábápoló/ talpmasszőr által nyújtott szolgáltatás - időtartam: 5 óra

8. alkalom
Belső erőforrásaim. erősségeim, amire támaszkodni tudok, gyengeségeim, lehetőségeim, és a veszélyek. Hogyan akadályozzuk meg az elszigetelődést? Kapcsolatteremtés, jövőkép.
Vezeti: drámapedagógus

9. alkalom
A program zárásaként a szülőkkel közös vacsorát tervezünk egy helyi étteremben. Az estét különlegessé szeretnénk tenni csapatépítő játékokkal, olyan pillanatokkal, melyekből még sokáig töltekezhetnek. A vacsorára a szülőket, a szakembereket, és az önkénteseket hívjuk meg.

Összhang

"A Felhőjárók című előadás a Forrás Néptáncegyüttes és a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház, valamint Janovics Rita kerekesszékes előadóművész közös produkciója volt, amelynek megálmodásában Bozsik Yvette Kossuth-díjas koreográfus is részt vállalt. A XXV. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon, ahol a produkció a fesztivál különdíját, a zeneszerzői és a koreográfusi első helyezést is megkapta, a zsűri az értékelésen az együttes szereplését kultúrtörténeti eseménynek nevezte, mert "olyan dolog történt, ami gyökeresen megváltoztatta nem csak a néptáncmozgalom, hanem a teljes színpadi táncművészet feladatát. A magyar színpadi előadóművészet régóta adós azzal, amit a Forrás Néptáncegyüttes megtett, és a tettért, a bátorságért és a gondolatért is fejet hajtok az együttes előtt" - mondta Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, a zsűri elnöke.

Koreográfusok: Rédli Éva, Szélpál Stefi, Fundák Kristóf, Fundák-Kaszai Lili és Bozsik Yvette
Művészeti igazgató: Szigetvári József
Tánckarvezető: Nagy Péter Gábor
Zene: ifj. Csoóri Sándor"

www.hagyomanyokhaza.hu

Úton útfélen, avagy Érdtől az Óceánig

"A Forrás Néptáncegyüttes fennállásának 35 éves jubileumát ünnepli, ami egy iparvárosban megszületett kicsiny együttes esetében nagyon nagy jelentőségű évforduló. Az előadás keresztmetszet egy állandóan mozgásban lévő együttes mindennapjairól, küzdelmeiről, folyamatos útkereséséről, örömről és bánatról, amelyek nélkül nem lennének holnapok. 35 éve az érdi Vörösmarty Gimnáziumban senki sem gondolta, hogy akkor és ott az ország egyik - hazai és nemzetközi tekintetben is - vezető együttese született meg.

Valami elindult Érden, aztán folytatódott Százhalombattán, majd Ady szavai szerint és a valóságban is egészen a nagy és szent Óceánig - Amerikáig, Mexikóig, Kínáig - jutott. Az egykori gimis társaság számos hazai fesztivál (köztük a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál, a Szekszárdi Országos Néptáncfesztivál) győztese, immár tízszeresen kiváló minősítésű, a Fölszállott a páva élő adásában nagyszerűen szereplő együttes. Magyarország hírét ötvenhat országba vitték a táncosok. A Forrás életre hívta Európa és a CIOFF egyik legnagyobb fesztiválját, a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivált, amely immár öt kontinens több mint 530 együttesét, húszezernél is több népművészét látta vendégül. Az est különös és egyedülálló erénye, a Felhőjárók Színtársulat, valamint Janovics Rita kerekesszékes táncművész közreműködése, amely azt példázza, hogy a művészet hogyan tud eggyé kovácsolni sérült fiatalokat egy néptáncegyüttessel. A Forrás nagy családja jelenleg közel ötszáz fő, akik közös örömünnepre gyűlnek és hívnak mindenkit a Müpába.

Rendező: Nemzeti Táncszínház"

www.mupa.hu

Summerfest - Aranyszív nap

Vasvár Nemzetközi Színjátszó Találkozó

Aranyszív ünnep

Szolnokon a Forrással

FAKI Festival - Zágráb

Komárom- Médiawave Fesztivál

Költészetnap

Karácsonyi műsor az Idősek gondozóházában

Karácsonyi műsor Érden a Harmónia Egyesületnél

Felhőjárók a Köztisztviselők Napján

Zene Napja Biatorbágyon

Ignáczy Adrienn fotókiállítás megnyitóján a Felhőjárók

Summerfest- Aranyszív nap

Fellépés a Bánkitó Fesztiválon

VASVÁRI NEMZETKÖZI SZÍNJÁTSZÓ FESZTIVÁL

Hétvégén a vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon vettünk részt a Felhőjárókkal, ahol 25 csoport mutatkozott be.. Mint a legtöbb fesztiválon, itt is egyedüli sérült csapatként vettünk részt a román, szlovák, szlovén, szerb, grúz és magyar csapatok között. A Felhőjárók ismét megérintették a szíveket, a műsor után állva tapsolt a közönség. A Kötődések c. műsorunk a Magyar Szín-Játékos Szövetség EZÜST MINŐSÍTÉSÉT nyerte el (ARANY minősítés nem volt). Nagy örömünkre a Felhőjárók elhozták a FESZTIVÁLDÍJAT is.
Büszkék vagyunk rájuk!

Aramyszív ünnep

A Sérültekért Alapítvány immár tizenötödik alkalommal rendezi meg Aranyszív-napi ünnepségét, ahol Aranyszív – díjjal tüntetjük ki azokat a „csoda-művelőket", akik országosan vagy helyi szinten segítik a fogyatékkal élő emberek életét.

Komárom - Médiawave Fesztivál

Fantasztikus három nap volt!!!!!

A fesztivál honlapjáról:

"Amikor bejöttek a mozgásszínházasok a hendijükkel.Cseh Tamás nótával és az elemi színházi ösztönnel, na, akkor gondoltam, hogy ez így szokott egy fesztiválon jönni. A semmiből. (Tudom, hogy nem onnan, a befogadásról, sőt, a befogadásomról beszélek.) Az egyikük pedig nem játszik, mert a nézőtéren sír.

A színház tökéletes valósága, ami metaforája is, tehát tényleg tökéletes."

Balogh Józsi

(THEALTER szabad Színházak Nemzetközi Találkozója, MASZK Egyesület Szeged)

Költészetnap

Felhőjárók átvették az "Önként jöttem díjat"

"A 2017-es „ÖNKÉNT JÖTTEM"-díjat a Sérültekért Alapítvány által az intézmény ellátottjaiból alapított Felhőjárók Drámacsoport nyerte el, elismerve ezzel a kimagasló társadalmi érzékenyítő munkájukat, a közösségi kapcsolatok, illetve a sérült és ép emberek közötti kapcsolatok erősítéséért tett erőfeszítéseiket. A drámacsoport 2003-ban alakult, melynek tagjai olyan 20-46 év közötti felnőttek, akik értelmileg, illetve mozgásukban akadályozottak. Előadásaik során a fogyatékkal élő „színjátszók" a hétköznapi merev keretekből kimozdulva, önmagukat a legőszintébben vállalva igyekeznek kifejezni érzelmeiket, önmagukat, és megjeleníteni saját világukat a nézők számára. Az színművek közelebb hozzák a játszókat és a nézőket egymáshoz, és ezáltal interakciót hoz létre ép és sérült emberek között. Segítik elfogadni és megérteni a fogyatékkal élőket, ezáltal igyekeznek természetessé tenni jelenlétüket a mindennapokban. Kiemelkedő munkájukat elismerve és támogatva adta át Társaságunk az „ÖNKÉNT JÖTTEM"-díjat."

ww.csbo.hu

Felhőjárók fellépése a Családbarát Ország Nonprofit Kft karácsonyi műsorán

Felhőjárók fellépése Martonvásáron az Együtt Értük Alapítvány jótékonysági estjén

Felhőjárók fellépése Százhalombattán az Idősek Gondozóházában

Felhőjárók fellépése Ercsiben a gondozóházban

ÉTA tematikus művészeti nap a gátőrházban

2017. november 23-án házigazdái lehettünk egy jó hangulatú tematikus napnak. Túl azon, hogy bepillanthattunk a szervezetek művészeti tevékenységébe, a találkozás apropóját egy régi álmunk megvalósítása adta, hogyan hozhatnánk létre egy összművészeti integrált fesztivált. Ezen a napon szerettük volna közösen elvetni azt a magot, amiből majd kinövi magát ez a nagyszabású rendezvény. Úgy érezzük, ez sikerült.
Az első perctől kezdve mindenki lelkesen osztotta meg érzéseit, gondolatait, ötleteit. Senki nem a problémáról beszélt, hanem a megoldandó feladatokról. Bebizonyosodott, hogy ha olyan emberek jönnek össze, akiknek fontos a sérült emberek léte, és az, hogy minden lehetőségével segítsen teret adni nekik, akkor elindul egy olyan folyamat, mely utat nyit a megvalósulás felé. Ez egyfajta kiragyogást jelent nekik a szürke hétköznapokból, hiszen megnyilvánulni, színpadon lenni nagy lehetőség, és sokkal nagyobb erő, mint gondolnánk... Meggyőződésünk, hogy a művészet híd sérült és ép ember között, hogy találkozzanak céljaik és álmaik.
Köszönet minden résztvevőnek!

Felhőjárók a Regionális Foltvarró Egyesület szakmai napján

Valahol Európában- színházlátogatás

Paál István Amatőr Színjátszó Fesztivál

És íme az eredmény!

A színházi szakemberek egyöntetű véleménye, hogy nagyon különleges, amit a Felhőjárók tudnak, az emberi tisztaság és a művészet varázslatos egysége jelenik meg a színpadon. Büszkék vagyunk rájuk!!!!!!

I. helyezett: PHWI Szlovák Frakció: Jánosik a'la Vivaldi
II. helyezett Szabad Színház: Római karnevál
III. helyezett Bessenyei Színkör: A helység kalapácsa
Legjobb karakter: Erdélyi Tibor (Bessenyei Színkör)
Legjobb rendező: Kiss Péter ( PHWI)
Legígéretesebb tehetség: Palumby Zora (PHWI)
Zsűri különdíja: Kötődések (Felhőjárók Mozdulatszínház)

Zene világnapja - Felhőjárók fellépése Biatorbágyon

Aranyszív ünnep

Fellépők:
B-COOL DANCE TEAM
Fazekas István - gitár, ének
Felhőjárók Mozdulatszínház
Mánya Zsolt- szintetizátor, ének
Násztor Éva és tanítványai - ének
Szélpál Péter - vers
Takács Ákos - vers

Az ünnepi műsor után meghívott vendégeinket finom ebéddel várjuk. A kézműves termékeinkből kiállítást és vásárt rendezünk.

RS9 OFF Független Színházi Fesztivál

Sikeresen pályáztunk! Beválogattak bennünket a fesztiválra, egyedüli sérült csapatként április 29-én szombaton 18.00 órakor lépünk színpadra. Gyertek el, nézzetek meg bennünket! 

Cím: 1075 BUDAPEST, RUMBACH SEBESTYÉN U. 9.

KÖLTÉSZET NAP

Fellépők:

Balogh Orsolya zongora tánc, vers,

Bartha Zsuzsa tánc

Benkő Péter vers

Cserje Zsuzsa vers

Felhőjárók Mozdulatszínház 3 koreográfia

Györök Márk gitár, ének

Kirkósa Tamás cselló

László Bandy vers

Mánya Zsolt szintetizátor, ének

Mészáros Dezső és zenekara

Molnár Marcell zongora

Násztor Péter, Násztor Éva, Násztor Eszter tánc, ének

Rozsnyai Júlia vers

Sárai Rita tánc

Soós Márton ének

Szélpál Eszter tánc

Szélpál Péter vers

Szigetvári József tánc

Tulipánfa furulya csoport Véghelyi Zsuzsa vezetésével

Véghelyi Balázs vers

Vidákovch Emese zongora tánc, vers,

Felhőjárók:

Bagi Márk

Bangó Nicolette

Baráth Edina

Bojtár János

Deim Kitti

Egyed Valéria

Horváth László

Katona Áron

Kiss György

Kovács Olivér

Liczenciás Erzsébet

Nagy Péter

Oraveczki Teréz

Rozmaring Zoltán

Takács Anita

Takács Ákos

Volárovits Ágnes

Felhőjárók fellépése a Közgazdasági Politechnikuban

FARSANG

Pénteken 13.00-16.00 óráig farsangi mulatságot szervezünk. A hagyományokhoz híven most is vendégül látjuk az érdi Habilitációs Központ fiataljait. Sütünk farsangi fánkot, jelmezversenyt rendezünk, táncolunk kifulladásig, finomakat eszünk-iszunk.

Felhőjárók az Egészségügyi Minisztériumban

A Magyar Rákellenes Liga konferenciáján lépnek fel a Felhőjárók november 25-én 11.00 órakor. 

Hospice Nap

Ismét fellépünk Október 8-án, szombaton 15.00 órakor a Csónakázó Tónál megrendezett Hospice Napon.

Zene Világnapja Biatorbágyon

Nagy örömünkre immár sokadik alkalommal veszünk részt Biatorbágyon a Faluházban megrendezett Zene Világnapján. A 15.00 órakor kezdődő programon több szociális intézmény (Tordas, Érd, Martonvásár, stb) lelkes művészei lépnek fel. Ez jó alkalom arra is, hogy megcsodálhatjuk egymás szebbnél szebb portékáit, hiszen bemutathatjuk, árusíthatjuk termékeinket. Egyúttal lehetőség van  ismerkedni, barátkozni is. Az estet pedig  "terülj asztal" zárja.

Summerfest-Aranyszív nap

"Számos alkalommal az előadók válnak publikummá. Az egyik legkiemelkedőbb ilyen alkalom az Aranyszív napja, amikor szellemi vagy fizikai sérült előadók lépnek fel a nemzetközi közönség előtt, akik leesett állal, könnyes szemmel, állva tapsolják a különleges produkciókat."

Hirtükör online

Aranyszív ünnep

Idén a díjazottunk László Bandy képzőművész-tanár. Ő kezdetek óta (tizen éve) egyik színfoltja a Városi Költészetnapnak, melynek házigazdái a Felhőjárók. Három éve pedig minden kedden 14.00-16.00 óráig tanít látni, rajzolni, festeni, szemlélni, gondolkodni.

Régészeti Park - családi nap

A Felhőjárók a Régészeti Park családi napján léptek fel. A fellépés után szívesen láttak vendégül bennünket a programon.

Költészetnap 2016

A műsorban fellépnek:

Felhőjárók mozdulatszínház
Baka Györgyi, költő
Bogdán László, cserdi polgármester
Farkas Franciska, színésznő
Forrás Néptáncegyüttes táncosai
Györök Márk, zenész
József Rozsnyai Júlia, színésznő
Kiss Dávid, slammer
Kovács Lilla, zenész
László Bandy, képzőművész
Násztor Péter, táncos
Soós Márton, énekes
Szabó Richárd, énekes (X-faktor)
Szélpál Péter, versmondó
Véghelyi Zsuzsanna és a furulyások
Véghelyi Balázs, költő
Wenczl Flóra, táncos

Aranyszív ünnep

Aranyszív ünnepünk 2015. október 17-én, szombaton 10.00 órakor kezdődik. Idén az Aranyszív díjat Sárosi Gábor református lelkész, alapítványunk egykori kurátora kapja. A díjátadást követően az OKAIM Védjegy átadására kerül sor. A programot a Felhőjárók Mozdulatszínház és a Tulipánfa furulyacsoportunk felllépése színesíti.

Fellépés Biatorbágyon a Zene Világnapja alkalmából

Summerfest - Aranyszív nap

"Ezen a napon különleges vendégei lesznek a fesztiválnak, kihívással élők (mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő emberek) veszik birtokba a színháztermet és a főteret.
10:30 Aranyszív Gála a Fesztiválsátorban
Fellépnek: Gördülő Táncegyüttes, Felhőjárók, Jánoki Márió énekes
11:30 Chile, Kolumbia, Macedónia, Mexikó, Olaszország, Olaszország-Szardínia, Oroszország, Paraguay, Peru, Magyarország táncosainak gálaműsora"

Barátság Kultúrális Központ honlapja

Költészetnap - Ütközések

Április 10-én pénteken 18.00 órakor szeretettel várunk mindenkit Százhalombattán a Barátság Művelődési Központ színháztermében. 

Kiállítás: Illuminációk- Gutenberg-galaxis stopposainak

Nagy lelkesedéssel készülünk Budapestre a Műcsarnokba, ahol többek között önkéntes segítőnk, László Bandy munkáit is megcsodálhatjuk. Bandy minden kedden töretlen kedvvel és örömmel foglalkozik ellátottjainkkal, rajzol és fest velük, mutat be újabb és újabb technikákat, tanít nemcsak a művészetre. Öröm vele lenni, érezni, hogy fontosak vagyunk... Hálásan köszönjük neki szívvel - lélekkel végzett munkáját

Holocaust vagon-kiállítás

Szerdán egy különleges programot szervezünk ellátottjaink számára. Egy olyan kiállítást tekintünk meg, ami egy korabeli marhavagonban kerül bemutatásra.  A vagonmúzeum március 2-től 6-ig látogatható a vasútállomáson.

Az "Emberség és előítélet" című holokauszt-vándorkiállítás a holokauszt magyarországi történetét mutatja be. A marhavagonban korabeli fotók, katonai öltözékek, bőröndök, gőzmozdony-zakatolás teszik hitelessé az installációt. 

Érzékenyítő nap a Morgan Stanley-nél

Pétfürdő

Pétfürdőn a Művelődési Házban léptünk fel a Falukarácsony alkalmával.

Jótékonysági est Jandó Jenővel

A december 9-i jótékonysági est ismét különlegesnek ígérkezik. Különlegessége abban rejlik, hogy a Felhőjárók Drámacsoport és Mozdulatszínház kiváló emberekkel és művészekkel oszthatja meg a színpadot, immár sokadik alkalommal.
Bár decemberben még nem volt lehetősége fellépni a Felhőjáróknak, ez azért is fontos alkalom, mert ilyenkor már javában benne vagyunk az ádventben, s ez még különlegesebbé, izgalmasabbá teszi ezt az eseményt.

Mindig öröm, amikor egy „jó ügyhöz" fiatalok is csatlakoznak. Ők igazán üde színfoltok a palettán. És persze a jótékonysági est eszenciája Jandó Jenő, a világhírű Liszt és Kossuth –díjas zongoraművész, aki bizonyára ismét elkápráztat bennünket.
S aki ráhangol bennünket az estére, sőt néhányszor még felvillan novelláival a színpadon is, Schaffer Erzsébet, író, újságíró, s mindez karöltve a Forrás Néptáncegyüttes fiataljaival.
Az est fővédnökei: Ránki György és felesége Klukon Edit.

Mindenkit szeretettel várunk!

Zene Világnapja

Bitorbágyra ismét meghívást kaptunk a Zene Világnapja alkalmából. Ismét egy színvonalas, felemelő programon léphettek fel a Felhőjárók.

Hospice Nap

"2014-10-06 - A Hospice és Palliatív Ellátás Világnapján közösségi rendezvénnyel hívták fel a Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat munkatársai a Százhalombattán élők figyelmét az életük végén járó, gyógyíthatatlan betegek ellátásának fontosságára. Október 3-án a Csónakázó-tó melletti programon szóltak az önkéntes segítségnyújtás jelentőségéről, és adományokat gyűjtöttek a szervezők."

"Talán a rendezvény jelképe is lehetett volna az a pillanatkép, amelyet a Felhőjárók Mozdulatszínház tagjai alkottak műsoruk zárásaként. Az Utazás című produkció végén (Koreográfia: Rédli Éva, Szélpál Eszter, Szélpál Stefi) a széken ülő vállára tette kezét a többi szereplő, jelezve, hogy az úton nem lesz egyedül, mellette állnak, segítik. Vidámabb hangulatot varázsoltak az egybegyűltek elé a B. Cool Dance Team táncosai, akik produkciójuk után csatlakoztak a tó körüli futás résztvevőihez. A hivatalos program után Schaffer Judit megköszönte a battai és környékbeli támogatók segítségét, és mindenkit a jótékonysági vásárra invitált."

Hirtükör online

Summerfest - Aranyszív nap

Költészetnap

"A Sérültekért Alapítvány költészetnapi összeállítása idén a kontrasztokat járja körbe. Fehér és fekete, minden és semmi, lét és nemlét egymásnak feszülő ellentéte, egymást kiegészítő harmóniája jelenik meg a zenékben, versekben, táncokban, mozdulatokban.

A műsorban a Felhőjárók Mozdulatszínház Rédli Éva, Szélpál Stefi és Szélpál Eszter koreográfiáit mutatja be, fellép Deáki Károly költő, Fata Dániel slammer, Korányi Benjámin zenész, László Bandy képzőművész és Tar Gergő zenész, Miklós Magdolna pedagógus, Rozsnyai Júlia színművésznő és unokája, Drienkó Karcsi, Soós Márton énekes, Varsádi Richárd gitáros és Wenczl Flóra táncos, Szigetvári József művészeti vezető, Tóth István zenész, Véghelyi Balázs költő, valamint Násztor Éva és pedagógus barátai, a Forrás Néptáncegyüttes táncosai, a Sérültekért Alapítvány fuvolacsoportja Véghelyi Zsuzsanna vezetésével, szólózik: Jandó Zsófia."             Barátság Művelődési Központ honlapja

Fellépés Szarajevóban

A tervezett fellépés a belpolitikai helyzet miatt későbbi időpontban kerül megrendezésre.  (2014 március 12-én 20.00 órakor mutatkoznak be a Felhőjárók Szarajevóban a SARTR színházban)

Fogyatékosság-barát Munkahely Díjátadás

2013. október 10-én az Emberi Erőforrások Minisztériumban, a Tükörteremben léphettek fel a Felhőjárók.

Az elismerést minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.

Aranyszív ünnep

„A ma pedig ölelje át emlékezettel a múltat, és vágyakozással a jövőt…”
Kahlil Gibran

A Sérültekért Alapítvány immár tizenegyedik alkalommal rendete meg Aranyszív napi ünnepségét, ahol azokat a „csodaművelőket” díjazztk, akik országosan vagy helyi szinten segítik a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű emberek életét. Idén rendhagyó módon az Olajipari Műszaki Nyugdíjas Egyesülettel közösen szervezzük e napot.

..............

"A civil szervezet által 2003-ban, az Önkéntesség Évében alapított Aranyszív-díjat ez alkalommal megosztva Oláh Mihályné, egykori intézményvezető és a Városi Szabadidő Központ kollektívája kapta, akik hosszú évek óta segítik a sérülteket.

Oláh Mihályné aktív szerepet vállalt az alapítvány nappali intézményének létrehozásában, majd 2007-ig vezette is azt. Tíz éven keresztül az OKJ-s szakmatanulás oktatója, szervezője és irányítója volt. Nyugdíjazását követően is szívén viseli az ellátottak sorsát, és tudásával segíti az alapítvány működését. A minőségbiztosítási rendszer létrehozója, segítője.

Legutóbbi közös programunk a sárkányhajó-fesztivál volt – mondta Fekete László, a VSZK intézményvezetője -, amelyen az alapítvány is indított csapatot. Mindenki jó érzéssel látta örömüket és lelkesedésüket. A közös sportrendezvényeken túl strandhasználattal, parkoló-használattal és asztal-, illetve székkölcsönzéssel támogatják az alapítványt. Ősztől pedig sporteseményeket szerveznek számukra.

A rendezvényen ezúttal is fellépett és nagy sikert aratott a Felhőjárók Drámacsoport, amely az utóbbi időszakban több nemzetközi fesztiválon is elismeréseket gyűjtött be. (HTV)"

XI. Nemzetközi Színjátszó Fesztivál

A 20 perces előadások szinte mindegyike a látványra épült. Csodálatos jelmezeket láthattunk, és olyan színházi eszközöket pl. fénytechnika, díszlet, és kiegészítőket, melyek fokozták a hatást.

Voltak előadások, melyek lengyel népmeséken alapultak, ill. találkozhattunk Andersen: Jégkirálynő c. meséjével is. Kiemelkedő előadásként a Szépség és a szörnyeteg c. említhetjük, ahol kifinomult mozdulatokat és mély érzelmeket kifejező táncot láthattunk.

Voltak azonban olyan előadások is, melyek inkább egymás szórakoztatására születtek, helyzetkomikumra, kommersz jelenetekre épültek.

Bemutatkozásunkkal arra törekedtünk, hogy hatással legyünk, érzelmeket ébresszünk, elgondolkodtassunk.

Úgy érezzük, ez maradéktalanul sikerült, hiszen a közönség vastapssal ajándékozta meg a Felhőjárókat. A zsűri értékelése alapján ők közvetítették legjobban az emberi érzéseket. Ezért arany kupát kaptunk. Örümünk határtalan volt…

Sárrét, Rétimajor majális

A majális fellépőinek (kettő) egyike a Felhőjárók voltak. A hőség és a várakozás ellenére fegyelmezetten és összeszedetten szerepeltek. Ilyenkor eltöprengek, honnan van ennyi erejük és kitartásuk, és persze csodálom őket..

AEDA Európa Nemzetközi Fesztivál

2013. március 24-én, Pétfürdőn megrendezett AEDA Európa Nemzektözi Fesztiválon léptek fel a Felhőjárók. Egyedüli sérült csapatként mutatkoztunk be a rendezvényen, ahol nagy örömünkre Arany minősítést kaptunk.

Költészet nap

"A szeretet lényege az együtt. A veled. A velünk."
Müller Péter

Legyünk EGYÜTT részesei egy igazán különleges kulturális élménynek!
Várjuk szeretettel 2013. április 11-én, csütörtökön 18.00 órakor költészetnapi rendezvényünkön.

Helyszín: a Barátság Kulturális Központ színházterme

Tükröződés-Tükörkép – VII. Adventi találkozások

2012. december 14. 18.00 órától kezdődő programon fellépnek a Felhőjárók. De lesz még: Adventi hagyományaink (Mosoly-tabló, Boldog emberek karácsonyfája, szalmabetlehem-szeretetszívek)
Luca-napi szokások - kézműves foglalkozások a fedett udvaron, főzés szabadtéri tűzön bográcsban...
Szóval érdemes eljönni!
Helyszín: Százhalombatta, Szent István Templom

Kitárt ajtók ünnepén

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar "Kitárt ajtók ünnepén jártunk a Felhőjárókkal, ahol a fellépést követően - a közönség bevonásával - interaktív drámaórán vettek részt.

Nemzetközi zsűri a vendégünk

A 2012. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyében Magyarországot Százhalombatta képviseli. Július 7-én a nemzetközi zsűri intézményünkbe látogat, bemutatkozik az alapítvány és a Felhőjárók.

Európai Dal Fesztivál, Cork

Az Európai Dal Fesztivál (EDF) egy nemzetközi zenei és művészeti fesztivál értelmi fogyatékos emberek számára. A fesztivált a Cope Alapítvány, az Önkéntesek Nemzeti Szervezetével és az EASPD-vel együttműködve rendezi meg Írországban, Cork városában, 2012. június 27 és 29 között. Magyarországot két csapat képviseli a fesztiválon, egyikük a Felhőjárók, akik a dráma verseny kategóriában indulnak, a másik csapat a dal verseny kategóriában indul.

Beloianniszban a Felhőjárók

Beloianniszban június 23-án 16.30-kor a Nyári szabadtéri program keretében fellépnek a Felhőjárók.

Aranyszív nap

2012. június 16-án, szombaton 10 órakor szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki részese szeretne lenni örömünknek. 2012-ben az Aranyszív-díjat Baranyi Pálné és Miklulásik Gábor kapják.

Ízelítő a programból: Felhőjárók, néptánc, kórus (világ dalai) vers, ukulele, tangóharmonika, nagybőgő, Vakrepülők együttes.

Lesz kenyérlángos, kirakodóvásár, és fantasztikus hangulat....

III. Drámatalálkozó

,,A mozdulat közben az lehetsz, ami csak akarsz, abban a pillanatban...”
Szélpál Stefi
Kedves Barátunk!
Eltelt egy év az elõzõ drámatalálkozó óta.
Reméljük újra eljössz hozzánk, hogy egymásal találkozhassunk.
Olyan mûhelymunkákat tervezünk, ahol ötletelhetsz, beszélgethetsz, vitázhatsz.
Hozd el a már bevált kedvenc drámajátékodat!
Szeretettel várunk 2012 június 2-án, szombaton 10 órakor a Gátõrházban.
A pontos helyszin: Sérültekért Alapítvány, Százhalombatta, Szellõ u. 44.
Maradj, ameddig jól érzed magad!
A Sérültekért Alapítvány 
Felhõjárók drámacsoportja
Kapcsolattartó: Szélpál Stefi, telefon: 06-70-614-77-88
Ebédet biztosítunk, ezért feltétlen jelezd, ha el tudsz jönni.
A részvétel ingyenes.

battArt 2012

A Felhőjárók május 19-én 17.00 órakor a Barátság Kulturális Központ előtt lépnek fel a két napos rendezvény keretében.

Rákellenes Világnap

Pusztaszabolcson május 12-én a Rákellenes Világnap programján 18.00 órakor a Retrock együttes előtt lépnek fel a Felhőjárók.

Költészetnap

Immár nyolcadik alkalommal rendezzük meg városi költészetnapi műsorunkat, melynek házigazdái és főszereplői a Felhőjárók. A műsor megtekintése idén is díjtalan, viszont köszönettel fogadunk minden felajánlást, amely hozzásegíti a Felhőjárókat ahhoz, hogy kijussanak Írországba, a nemzetközi művészeti fesztiválra. A csoport dráma kategóriában indulhat a versenyen.

A műsor helyszíne: Barátság Kulturális Központ, Százhalombatta, Szent István tér 5.

Felhőjárók a felhők fölött

Az Európai Dal Fesztivál egy nemzetközi zenei és művészeti fesztivál értelmi fogyatékos emberek számára. A fesztivált a Cope Alapítvány, az Önkéntesek Nemzeti Szervezetével és az EASPD-vel együttműködve rendezi meg Írországban, Corkban 2012. június 27-29. között (www.esf2012.eu).
Magyarországot a versenyen két csoport képviseli, egyikük a Felhőjárók...

"Eddig csak írországi csoportoknak szólt a júniusi Cork-i fesztivál, az idén nyitottak először Európa felé. A Felhőjárókat hosszas szelektálás után, egyedüli magyarországi drámacsoportként választották ki a szervezők – mondta el Rédli Éva drámapedagógus. Ahhoz azonban, hogy eljuthassanak Írországba, támogatásra van szükségük, mivel saját pénzükből nem tudják fedezni az utazás, a szállás és az étkezés költségét. ............

A Felhőjárók Drámacsoport minden fellépése misszió is egyúttal. Előadásaik során valamennyi sérült embertársukért kiállnak, valódi interakciót hoznak létre ép és sérült emberek között, aminek köszönhetően közösen fejlődnek. Mozdulataik alapvető emberi érzelmeket, élményeket – kitaszítottságot és szeretetet – jelenítenek meg. Produkcióik egyetemesek, hiszen gesztusaik a világ minden táján ugyanazt jelentik.

Az egyetemes üzeneten túl egy szelet Magyarországot is vinnének magukkal Írországba. Kalapos játékuk motívumai a magyar virtust idézik, műsorukban felcsendül Cseh Tamás Tangója is. A fesztivál keretében fellépnek utcákon és tereken, különböző diákközönségek előtt. Ha odaérnek, megmutathatnak valamennyit Százhalombatta szellemiségéből, kultúrájából is, aminek mára vitathatatlanul részévé váltak a Felhőjárók.

Aki szívesen segítene nekik, felajánlását május végéig küldheti a Sérültekért Alapítvány 11742135-20094038 számlaszámára."

Hírtükör online

 

 

Költségvetés:

A programon résztvevők létszáma:      Felhőjárók:  10 fő,  kísérők: 6 fő

Az utazás időpontja: 2012. június 26 – 2012. június 31.

 

/fő

Összesen (Euro)

Összesen HUF

Szállás (Victoria Lodge)

105 Euro /4 éjszaka

1.680 Euro

504.000

Szállás Dublinban (Jún.30.- reggel 6.15-kor indul a repülőgép)

15 Euro /fő

240 Euró

72.000

utazás (Ryan Air légitársasággal):Budapest- Dublin

52.000 Ft

 

832.000

utazás busszal: Dublin-Cork – 266 km (és vissza)

22 Euro

352

105.600

Ellátás

/nap

4 nap

Összesen/fő (HUF)

Összesen/csoport (HUF)

étkezés

20 Euro

80 Euro

24.000

384.000

Biztosítás kb.                                                                                      54.000

A program költsége összesen:                                                     1.951.600

 

 

 

 

Ki mit tud?

Karácsonyi műsor az Idősek gondozóházában

A zene világnapja

2011. október 28-án pénteken, a 16.00 órakor kezdődő koncerten különböző akadályozottsággal élő fiatalok lépnek fel. A Felhőjárókon kívül fellépnek többek között a tordasi Szivárvány együttes, a biatorbágyi Kemence Varázsa Alapítvány, a martonvásári Színvarázs Ulwila Zenekar, az érdi Csengettyűs Együttes, a budapesti Jeles Kezek Együttes, és a Roll Dance Táncegyüttes.

A helyszín: Biatorbágy, Faluház, Baross Gábor u. 1.

Szeretettel várunk mindenkit! A belépés ingyenes.

Magyar Dal Napja

Summerfest - Felhőjárók a Táncpanorámán

Augusztus 19-én, 19.00 órakor a Táncpanorámán lépnek fel a Felhőjárók.

Summerfest - Aranyszív Gála a Fesztiválsátorban

Augusztus 17-én 10.30 órától a fesztiválsátorban fellépnek: a Felhőjárók Mozdulatszínház., a Gördülő Táncegyüttes és a Vakrepülés színjátszó társulat.

Summerfest - NÉPSZAVALÁS 2011 - A vers mindenkié! Játsszunk verset!

"Szeretné, ha egyszer életében megismételhetetlenül, kizárólag Önnek szavalnának el egy verset? Ha igen, akkor vegyen részt a népszavaláson. Az új, minden szempontból rendhagyó program azoknak szeretne örömet nyújtani, akik szeretik a verseket és a szokatlan eseményeket. A népszavaláson a szavalófülkében népszavalók várják az érdeklődőket, akik a szavalócédulán szereplő verset mondják el kizárólag Önnek.  A délutáni program része a színpadi versjáték, melynek során ismert versek színpadi adaptációjára kerül sor a közönség bevonásával, többek között a Csongor és Tünde, valamint a Rómeó és Júlia részleteivel. Mi a címe? Némán eljátszott versek felismerő versenye. Vers – jel – tolmács: A színészek által felolvasott versek, melyeket a felolvasás alatt a színi növendékek improvizatívan adnak elő a színpadon. Játsszunk verset! Játék a rímekkel. A programot a Körúti Színház művészei valamint a Százhalombattai Színi Tanoda művészei és növendékei vezetik. Művészeti vezető: Galambos Zoltán

Este 8 órakor a programot sajátos, lírai hangulatú, szívbe markoló, elgondolkodtató előadással zárjuk, amelyben vers és zene talál egymásra fiatal művészek előadásában. Valaha a vers és a zene nem vált egy egymástól. Azóta, ha eltávolodnak is, újra meg újra egymásra találnak. Ezekhez a találkozásokhoz keressük az utakat szöveggel, dallammal. Kis Judit Ágnes költő verseit előadják: Kiss Judit Ágnes, Füri Anna, Keönch László." 

Programajánló

 

 

Külföldi tánccsoportok a vendégeink

Augusztus 16-án - immár harmadik alkalommal - ismét közel kétszázan érkeznek hozzánk. Jó megtapasztalni azt a fajta elfogadást, mellyel vendégeink közelítenek védenceink felé. A Felhőjárók bemutatkozása után a különböző néptánccsoportok táncaiba csatlakozhatunk. Kilenc helyszínen próbálhatják ki alkotókedvüket a kézműveskedni vágyók. Természetesen nem maradhat el a népszerű játszóka túra, és a kürtöskalács sütés sem.

Felhőjárók a Művészetek Völgyében

2011. július 24-én Taliándörögdön az Ősök Házában lesznek láthatók a Felhőjárók. A 11.00 és 15.00 óra között sérült emberekkel foglalkozó szervezetek mutatkoznak be, többek között a Felhőjárók és az érdi Csengettyűs együttes.

Aranyszív ünnep

A Sérültekért Alapítvány nyolcadik alkalommal adja át Aranyszív-díját azoknak, akik önkéntes munkájukkal évek óta segítik a sérült emberek életét.

2011-ben Aranyszív díjazottunk: Szigetvári József, a Forrás néptáncegyüttes vezetője, a BKK igazgatója, a Magyarok Öröksége Alapítvány, Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetokatási Intézmény igazgatója, és Mojzner Istvánné a százhalombattai Nyugdíjas Klub vezetője.

Szeretettel várunk mindenkit 2011. június 18-án, szombaton 10.00 órakor kezdődő programunkon.

10.00                     Felhőjárók: Koreográfia Yann Tiersen zenéjére

10. 05                    Köszöntés - Cseh Kornélné

10.10                     Korányi Benjámin játszik ukulelén

10.15                     Aranyszív díj átadása: Cseh Kornélné

10. 25                    Násztor Péter argentin tangó

10.35                     Hrotkó Csenge, Kárász Klaudia, Lajos Annabella, Szélpál Eszter (tánc)

10. 40                    Véghelyi Zsuzsa tanítványai (furulya)

10.50                     Deáki Károly (saját vers)

11.00                     néptánc

11.15                     Felhőjárók: Cseh Tamás-Bereményi Géza: Karácsony –tükrös játék

11.25                     FMK kamarakórus Lovas Gabi vezetésével - világ zenéi

13.00                     Vakrepülők

Rendezvényünkön kézműves termékeinkből kiállítás és vásár lesz. Az alapítvány életét bemutató kisfilmek a műsor után megtekinthetőek.

Költészetnapi műsor a Barátság Művelődési Központ színháztermében

Az idén hetedik alkalommal láthattuk a Sérültekért Alapítvány költészetnapi műsorát. Hét éve Szélpál Stefi és Rédli Éva drámapedagógusok úgy gondolták, a vers ünnepe jó alkalom lenne megmutatni, milyen játékokkal segítik a sérült fiatalokat érzéseik, kapcsolataik kifejezésében.

A szavak ünnepén színpadra álltak a Felhőjárók, hogy mozdulatokkal, gesztusokkal beszéljenek az akkor még maréknyi baráti és rokoni közönség előtt.

Azt mondják, a hetes misztikus szám, a hetedik év fordulópont az emberek életében. 2011-re minden szempontból nagyon látványos fejlődésen ment keresztül a Sérültekért Alapítvány költészetnapi műsora. A régiek – László Bandy, Miklós Magdolna, Véghelyi Balázs, József Rozsnyai Júlia, Szigetvári József, Násztor Péter, Násztor Éva – mellett új barátokkal is gazdagodott a társaság. Átlépve a városhatárt, az idei ünnepséget megtisztelte játékával Jandó Jenő Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Tóth István nagybőgőművész és saját költeményével állt színpadra Kiss Judit Ágnes, aki az egyik legnépszerűbb költőnő mostanában.

A műsor többnyire kortárs versekre épült. A régi csapattag, Szélpál Eszter elhozta új társait, Herold Eszter táncművész tanítványait a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskolából, akik a Felhőjárókhoz hasonlóan mozdulatokon alapuló etűdöket mutattak be.

Ahogy a fellépők száma gyarapodott, a műsor egyre színesebb lett, de a legnagyobb utat maguk a Felhőjárók tették meg az elmúlt hét évben. Irigylésre méltó bátorsággal, büszke tekintettel néztek végig a megilletődött nézőseregen. Míg a hétköznapokban hátrányokkal, kétségekkel küzdenek – ahogy arról a műsor prológusában, Ládi Tamás és Szélpál Eszter kisfilmjében beszélnek is –, a színpadra állva erőt, bátorságot kapnak. A régi, rutinos tagok, akik néhány éve még rebbenő tekintettel keresték a helyüket, most az újakat segítették. Ezek az előadások – mert nem csak a költészetnapon, de rendszeresen fellépnek különböző fesztiválokon is – bizalmat és önbizalmat nyújtanak nekik. Amikor kiállnak a színpadra, és a nézőtérről csillogó szemek választ és jeleket várnak tőlük, ez már nem megijeszti, hanem erővel tölti fel őket. Akik pedig most csatlakoznak hozzájuk, hiszen évről évre új tagokkal bővül a Felhőjáró társulat, már nem csak a vezetőktől, hanem társaiktól is kapják a bíztatást, bátorítást.

A csendek és a hangok, a pillantások és a tapsok, az egyéni rezdülések rapszodikus dallamai végül nagy közös szimfóniává álltak össze. Az előadás során vissza-visszatérő motívumként, hol versben, hol mozdulatban, hol pedig valóságosan is felbukkant a tükör. A műsor végére mind a nézők, mind a fellépők lelkében végül ugyanaz a zene zendült, ami összekovácsolt sérültet és épet, ami elmosta a "mi" és "ők" különbségeit, és ami néhány napig még biztos ott cseng sokunk szívében, talán egészen a jövő évi költészetnapi műsorig, amikor majd egy újabb szimfónia születik. (Hírtükör online)

 

Ilka Gábor szobrászművész kiállítása Érden a VMG-ben

Megtisztelő meghívást kaptak a Felhőjárók Ilka Gábor szobrászművész barátunktól rendhagyó tárlatmegnyitójára.  Cseh Tamás-Bereményi: Tangó c. dalára, és Emily csodálatos élete c. film zenéjére mozdult a drámacsoport.

Felhőjárók a Művészetek Palotájában

Szeretetfa ünnep a gátőrházban

Karácsonyi műsor az idősek gondozóházában

Immár hagyomány, hogy az idős embereket meglátogatjuk a gondozóházban és karácsonyi műsorral kedveskedünk nekik. Jó látni az idős emberek szemében az örömöt ezeken a találkozásokon.

Kitárt ajtók ünnepe, Budapest, Gyógypedagógiai Főiskola

A rendezvény elnevezése szimbolikusan fel kívánja hívni a figyelmet, hogy a társadalom valamennyi problémájának - így a sérült emberek életminőség-javításának is - elengedhetetlen előfeltétele a kölcsönös "ajtónyitás" egymás irányába.

Kiállítás megnyitó, Göd

Zene világnapja Biatorbágyon a Faluházban

Hospice Világnap - Méltóság Mezeje, Százhalombatta

A százhalombattai Gondoskodás 2000 Ápolási Szolgálat immár ötödször rendezte meg Hospice Világnapi ünnepségét az egészségközpont előtti sétányon október 7-én délután. Schaffer Judit, a szolgálat vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd a helyi fiatalok műsora következett. Ezúttal is nagy sikert aratott a Felhőjárók Drámacsoport előadása. A program végén elültették a nárciszhagymákat, amelyek tavaszi virágzásukkor ismét a gyógyíthatatlan betegekkel való törődés, a szeretet és a ragaszkodás szükségességére emlékeztetnek majd. (Hírtükör online)

Bakelit Multi Art Center - Belgák Fesztivál

Kellemes befejezésként a harmadik nap is tartogatott meglepetéseket, a Felhőjárók Drámacsoport Mozdulatszínház az egész fesztivál egyik legkellemesebb élményét nyújtva, Etűdök című darabjával a szeretetről, az érintés gyógyító erejéről, az egymásra figyelés fontosságáról mesélt. Szereplői fogyatékkal élő fiatalok, akik még is olyan mérnöki pontossággal mozdultak egyszerre, hogy azt egy profi színész is elirigyelhetné. Egymásra utaltságuk, és lelkesedésük könnyeket csalt a szemekbe, apró részekből felállított, főleg Cseh Tamás dalokra komponált előadásuk végén szűnni nem akaró tapssal hajtott fejet előttük a közönség. A Belgák Fesztiválja a Prima Materia-val ért véget. A Gropius Színházi Műhely mozgásszínházi elemekkel kooperáló, különböző táncműfajokat ötvöző előadása emelte át egy másik, emelkedett és gondolkodásra késztető szintre a résztvevőket. Eltérő karakterek improvizatív megjelenítésével olvadtak egy masszává a művészek, megadva a lehetőséget a közönség tagjainak arra, hogy így éljék át saját történetüket.

A Belgák fesztiválja pozitív visszhanggal zárta be kapuját, reménykedve a folytatásban. A színes repertoár, a teltházas előadások ezúttal is öregbítették az amatőr színjátszás hírnevét. (forrás: Bakelit M.A.C.Minősítések a Belgák Fesztiválján)

 

Budaörsi Vigasságok

Summerfest - külföldi táncosok a Gátőrházban

Summerfest – Aranyszív

Művészetek Völgye, Monostorapáti

A Summerfest az esélyegyenlőség zászlóshajójává vált a hazai fesztiválok között, a százhalombattai kezdeményezésnek köszönhetően idén már a Művészetek Völgyében is tartanak Aranyszív Napot, ahol azok az előadók lépnek színpadra, akik a Summerfest színpadán már bemutatkoztak. Köztük van a százhalombattai Felhőjárók drámacsoport is.

Szemes Fesztivál, Balatonszemes

A nyár akkor jó igazán, ha teli van kalandokkal, élményekkel, ha egy kicsit beteljesülhetnek vágyaink. Olykor az is megeshet, hogy olyan dolgok történnek velünk, amik túlszárnyalják legmerészebb álmainkat. Ilyen volt ez a nyár a Sérültekért Alapítványnál a Felhőjárókkal.

A Budaörsi Játékszín és Selmeczy Ágnes meghívására részt vehettünk Balatonszemesen, a Szemesi Kulturális Fesztiválon, ami már sokadszor került megrendezésre. Odajutásunkat a Budaörsi Játékszín és az OMNYE (Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete) támogatta. Köszönet érte!
A Csík zenekar előtt léphettünk színpadra, s a rossz idő ellenére igencsak megtelt a nézőtér. Harmincöt-negyven perces blokkunkat nagy empátiával nézte a közönség, hatalmas csendek és viharos taps kísérte a produkciót. Hajnalig táncoltunk a retró utcabálon, gyönyörködtünk a városi forgatagban, és a viharos Balaton hullámaiban is megmártóztunk. Végre egységben, harmóniában, egyként a többiekkel. Együtt és nem kirekesztve, sőt kiemelve. Szinte minden helyszínen éreztük az emberek odaadó figyelmét és szeretetét.
Hazatérve már készülhettünk a következő megmérettetésre, hiszen Szigetvári József és Márta István jóvoltából a Kapolcsi Művészeti Fesztiválon léphettünk fel július 31-én Monostorapátiban, az Aranyszív napon. Köszönet nekik, hogy lehetővé tették odautazásunkat!
Monostorapáti gyönyörű kis falucska, egy ékszerdoboz a Káli-medencében. Nem győztünk fürdőzni a táj szépségében. A vendéglátók megtettek mindent, hogy felejthetetlenné varázsolják azt a napot is. Mintha egy nagycsaládba érkeztünk volna. Jó érzés volt fellépni profi színpadon, tökéletes technikával szólaltak meg a dalok. Jó volt találkozni sorstársainkkal, beszélgetni tervekről, álmokról. Köszönjük Szigetvári József odaadó figyelmét!
Itt szeretnénk köszönetet mondani a KuzinBusz Kft.-nek is a csodálatos esztergomi kirándulásért, ami az ő támogatásuk nélkül nem jöhetett volna létre!
Hiszek az emberben és a művészet erejében. Abban, hogy együtt mindig rátalálunk majd olyan utakra, ahol mindannyiunknak helye van.

Aranyszív nap

III. Drámatalálkozó

A találkozóra a számos battai nevelő mellett fővárosi vendégek is érkeztek: Rudolfné Galamb Éva drámapedagógus és a Fészekalja Műhely tagjai. A Felhőjárók drámacsoport előadása után közös játék következett a sérült fiatalokkal. A műhelymunka során Rónainé Nagy Gabriella zenepedagógus bemutatta, hányféleképpen lehet feldolgozni egy népdalt akár pantomimmal, akár kitalált szöveggel, vagy különböző stílusokban énekelve. Molnár Mária magyar szakos tanárnő gyakorlataiban harmóniát és teljességet kifejező mozdulatok születtek gyönyörű muzsikára.
Osztatlan sikert aratott a sárközi étel, amit Tamaskáné Margit főzött ebédre. Délután az értékekről és az értékek hiányáról folyt a beszélgetés Rudolfné Galamb Éva vezetésével. Ami elhangzott, azt improvizációs szituációs játékokban elevenítették meg a résztvevők. A gyakorlatok - óriási bizalomerősítő erejük miatt - a mindennapi életben nem alkalmazott adottságokat, készségeket is felszínre hozzák. Aki jól akar játszani, annak koncentrációra, elmélyülésre, kockázatvállalásra, figyelmes kommunikációra és csapatmunkára van szüksége.
A találkozót beszélgetés zárta, amely során a részt vevő pedagógusok elmondták: fontos a feltöltődés, az egymáshoz való örömteli, nyitott közeledés, mint ahogyan a játék is az.  (Hírtükör online)

Költészet napi rendezvény / Pártok Háza Díszterme

Film+Színház I. Nemzetközi Diákfesztivál – Felhőjárók fellépése / Budaörsi Játékszín

Az esti gálát 19.00 órakor Kelemen Máté fanfárja nyitja meg . Vendégünk: Csikó Szabolcs, a Csillag születik fürge lábú táncosa, Király Martina, a rendkívül tehetséges fiatal soul-blues énekesnő, a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium diákszínpadának Ionescu : A kopasz énekesnő  című színdarabja, a százhalombattai Sérültek Alapítványának Felhőjárók Mozdulatszínháza, valamint a Moira Dance Tánc és Mozgásművészeti Iskola ifjú növendékei.

A zsüri: Buzás Mihály színész, rendező, Kolovratnik Krisztián, színész, producer, Nagy András László, a Magyar Színjátékos Szövetség elnöke, Kőporosy János, hangmérnök

Konferencia Központ megnyitása – Felhőjárók fellépése