Adományoldal

donations

Mezőföld Csücske alkotóműhely programja

Top banner

Árusítás az Budapesten a OGYEI-nél (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-eégszségügyi Intézet)

Diákok voltak a vendégeink Dunaújvárosból

Káván kirándultunk a Felhőjárókkal

Árusítás az Opel-Difernél

Örvényesen árusítottunk

Sárkányhajó versenyen vettünk részt

Néhány nap Bogácson

Rekreációs nyaralás Balatonmáriafürdőn

Az ÉTA Szövetség támogatásával két kollégánk egy hetet tölthetett (teljes ellátással, programokkal) ......... csodálatos helyen............. fantasztikus emberekkel...........Köszönjük a lehetőséget!

Játszóházi foglalkozás a Petrolszolg Kft családi napján

Árusítás Fehérvárcsurgón a Kertészeti Kiállítás és Vásárban

Erőmű Majális a gátőrházban

NYITOTT MŰHELY

Tervezett első alkalom: 2018. november 9. péntek 13.00- 16.00. A későbbiekben heti egy alkalom, igény szerint az időpont és az időtartam módosulhat.

Térítési díj: 1000 Ft/óra/fő, amely tartalmazza az anyag és az eszközhasználat költségét. A kerámiaégetés díja a tárgy méretétől függően: 300-1000 Ft

További részletekről érdeklődjön a műhelyvezetőnél: Noszticsné Terka: 70/359-4848,  moc.liamg@7691akreton

Árusítás Érden az Opel-Difernél

Árusítás a MOL-ban

Farsang

Méltóság mezeje - Hospice virágültetés a gátőrházban

"Virághagymákat ültettek a Sérültekért Alapítvány és a Gondoskodás 2000. Ápolási Szolgálat tagjai november 2-án a százhalombattai Gátőrházban. Sorrendben ez az ágyás a negyedik "méltóság mezeje" a városban.

A sárga nárciszokkal beültetett ágyás nemzetközileg a hospicemozgalom szimbóluma. Üzenete, hogy mindenkinek jár az emberséges, emberhez méltó elmúlás. Százhalombattán több ilyen kertet létesített már a hospice szolgálatot is ellátó Gondoskodás. Található egy a rendelő előtt, a Kodály sétányon és a családsegítő központ dunafüredi épülete mellett.

A Sérültekért Alapítvánnyal több éve működik együtt az ápolási szolgálat – mondta el Czuppon Gabriella intézményvezető. A Felhőjárók drámacsoport a kezdetektől fellép a százhalombattai hospicenapokon, sőt, az is előfordult, hogy a rendezvényt a rossz idő miatt az alapítvány gátőrházi székhelyén tartották meg.

Idén azonban úgy alakult a hospice nap, hogy a Felhőjárók épp máshol szerepeltek, ezért került sor a virágültetésre ebben a későbbi időpontban – mondta el Schaffer Judit, az ápolási szolgálat vezetője. A növényhagymákat a Kisvakond kertészet, az ágyás üzenetét hordozó emléktáblát a FontPress nyomda ajánlotta fel.

Az értelmi vagy egyéb sérüléssel élőket segítő, integráló Sérültekért Alapítvány nappali foglalkoztató intézményében többen is rendelkeznek kerti munkás végzettséggel, amelyet a civil szervezet támogatásával szereztek meg. Ők készítették elő az ágyást. Az ültetés előtt Szélpál Stefi drámapedagógus beszélgetett a nappali ellátásban résztvevőkkel arról, hogy mit is jelent a hospice, és miért van szükség arra, hogy a legutolsó úton se maradjunk egyedül.

Czuppon Gabriella a Sérültekért Alapítvánnyal kapcsolatos egyéb aktualitásokról is beszámolt a Hírtükörnek. Mint mondta, az ÉTA (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) pályázatának köszönhetően sikerült két kültéri erősítőgépet vásárolniuk. Szintén az ÉTA segítségével, illetve a köztársasági elnök támogatásával a kerámia műhely részére vettek eszközöket, valamint égető kemencét. Az országos ernyőszervezet tematikus művészeti napot tart a Gátőrházban november 23-án. A Sérültekért Alapítvány drámacsoportja, a Felhőjárók fellép a Folthalom varrókör november 11-i regionális rendezvényén, októberben pedig hatalmas sikert aratott a Paál István országos amatőr színjátszófesztiválon, ahová egyedüli sérült csoportként válogatták be. A szakmai zsűri rendkívüli elismeréssel beszélt a Felhőjárók munkájáról, produkciójáról, amelyet különdíjjal is jutalmazott.

A civil szervezet társadalmi ismertségét és elismertségét, valamint a gazdasági szereplők elköteleződését is jelzi, hogy a sérültek egyre több helyről kapnak megrendelést. Jelenleg kétféle bedolgozó munkát is végeznek az ipari parkban működő Toyo Seat Hungary számára, emellett karácsonyi kézműves ajándékokat készítenek a Dunamenti Erőmű részére.

A bevétel egy részét arra használják, hogy minél több élményhez juttassák az ellátottakat. Legutóbb a Valahol Európában musicalt nézték meg az ercsi művelődési házban és László Bandy labirintuskiállítását tekintették meg a könyvtárban.

A civil szervezet nappali ellátóhelyét jelenleg harmincegy fogyatékkal élő ember veszi igénybe. Közülük tízen foglalkoztatottak, nyolcan munkaviszonyban, ketten pedig fejlesztési jogviszonyban dolgoznak"

Hírtökör online

Árusítás az Opel - Difer családi napján

Árusítás a Summerfesten

Árusítás Ausztriában, Rusztban

A három napos vásáron sokan megcsodálták termékeinket, visszatérő vásárlóink is voltak.

Árusítás Fehérvárcsurgón a Kertészeti Kiállítás és Vásáron

Majális

A Dunamenti Erőmű családi napját alapítványunknál rendezte meg.

Árusítás az Opel-Difer családi napján

Árusítás a MOL-ban

Farsang

Az érdi Habilitációs Központ fiataljaival idén is egy fergeteges bulit csaptunk, finomakat ettünk-ittunk, táncoltunk... és természetesen a jelmezverseny sem maradt el!

Játszóházi foglalkozás a Kutyavári Óvodában

TÁBOROZZ VELÜNK!

A természetes anyagokkal való munkálkodás, szabad önkifejezés, kreatív időtöltés mellett a táborozók bepillanthatnak a fogyatékkal élő emberek mindennapjaiba, megtapasztalhatják, hogy mindannyian értékes emberek vagyunk. Ez a találkozás egy életre meghatározó lehet.

Foglalkozások: kézműves foglalkozások, anyaggyűjtés a természetben, drámajátékok, népi mozgásos játékok, ügyességi versenyek, játékos vetélkedők...és még sok minden más!

Időpont: 2017. 07. 31. – 08. 04.

A tábor díja: 23.000 Ft. Testvérek részére kedvezményt adunk.

A tábor hétköznap 8.00- 16.00 óráig tart. Reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát biztosítunk.

Érdeklődni és jelentkezni: 23/354-601, vagy 30/216-6354

Helyszín: Százhalombatta, Szellő u. 44.

Őszi kirándulás

November 16-án a 25. évfordulónk ünneplésének keretében a gödöllői kastélyba és a Tropicariumba látogattunk. Nagy élmény volt, hiszen csodálatos helyeken jártunk. Egy jó csapat gyűlt össze, segíttőink és a szülők is csatlakoztak hozzánk.

Petrolszolg - Családi nap

A Petrolszolg felkérésére kézműves játszóházi foglalkozást szervezünk az október 8-án megrendezendő családi napon. Segítségül a sérült fiatalokat hívjuk.

Árusítás Ausztriában

Három napos vásárban veszünk részt Wiener Neustadtban.

Vendégek Ausztriából

Lebenshilfe NÖ-től 11 intézményvezetőt és 1 regionális vezetőt látunk vendégül. Kötetlen szakmai eszmecserére készülünk finom ebéddel egybekötve.

Balatonfüredi kirándulás

Háromnapos kiránduláson vettünk részt Balatonfüreden. Nemcsak strandoltunk és jöttünk-mentünk, de vitorláshajókáztunk is!!! Este pedig nem maradt el a szokásos buli. Az élmények feltöltenek bennünket a következő kirándulásig.

Kapolcs-Művészetek Völgye

Ismét a Templom kert adott otthon a 10 napos vásárnak. Érd, Tordas, Páty és Százhalombatta csapata együtt lakta be az udvart.

Árusítás Ausztriában

Három napos vásárban vettünk részt Rustban, a gólyák városában. Felejthetetlen volt!!!!

Fehérvárcsurgó - Kertészeti Kiállítás és Vásár

Immár sokadszor vagyunk itt!!! Fantasztikus! A kastély udvarát ellepik a szebbnél szebb virágos kiállítók, standok. Mi is helyet kaptunk a vásárban. Köszönjük a lehetőséget...

3. Rehab Critical Mess

Nagy örömmel készültünk a vasárnapi programra, hiszen mozdulatszínházunk lehetőséget kapott, hogy az Erzsébet téren 14.20 és 14.40 között bemutatkozhasson. Izgalom és várakozás előzte meg a fellépést, mint mindig, hiszen a felhőjáróknak is fontos a siker, a taps, az elismerés...Örültünk annak, hogy a nagy színpad előtt Kovács Patrícia felkonferálása után bemutatkozhattunk. A téren nem sokan voltak, de azt gondoljuk, ha csak néhány embert érint meg és kezd máshogy nézni a fogyatékos emberekre, már nem voltunk ott hiába.

Családi nap

Kezdtünk egy közös drámával... ilyen még nem volt, hogy a szülőket is bevontuk volna. Majd munkához láttunk, nagytakarítottunk, padlásról a lim-lomokat lehordtuk, jó nagy konténert megtöltöttünk velük. Végül pedig kemencében sült lángost ettünk. Több ilyen nap kell!

Erőmű Majális

Idén az Erőmű intézményünk udvarán rendezte a majálist. Kemencében sütöttünk, játszóházi foglalkozást tartottunk... Jó hangulatban telt a nap.

Játszóházi foglalkozás

4. osztályos gyermekekkel készítettünk csuhéj virágokat.

Játszóházi foglalkozás

3. osztályos gyermekeket fogadtunk, csuhéj virágokat készítettünk velük.

MOL árusítás

Mindig örülünk, ha a MOL-ban árusíthatunk. Sok kedves emberrel találkozunk ilyenkor.

Felhívás

Egyénre szabott fejlesztő és kézműves tevékenységekre épülő foglalkozásokat, hangulatos szabadidős elfoglaltságokat szervezünk hétfőtől péntekig 07.00- 16.00 óráig. Érdeklődni lehet Czuppon Gabriella intézményvezetőnél lehet a 30/691-4340 telefonszámon.

Árusítás a MOL-ban

Ezen a napon ismét lehetőséget kaptunk, hogy a MOL területén árusítsuk a portékáinkat. 10.0014.00 óráig ott leszünk!

Battai Napok - árusítás

Árusítás a MOL-ban

A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása tréning

XXII. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

A vásár augusztus 15-21-ig tart. Ez idő alatt hétköznapokon 13.00- 21.00 óráig, hétvégeken 10.00-21.00 óráig lesz nyitva a sátrunk. Mindenkit szeretettel várunk!

Művészetek Völgye - Kapolcs

Örömünkre idén Kapolcson nemcsak a templom kertben, de Zsuzsa mama udvarában is árusítani fogunk. Gazdag kínálattal várunk minden régi és új vásárlónkat.

Török diákok voltak a vendégeink

Az Erasmus program keretében 20 fő diákot láttunk vendégül. Valamennyien szociális végzettséget szereznek a jövőben. A program keretében több szociális intézménybe is ellátogattak. Ellátottjainkkal közösen tevékenykedve kipróbálhatták a csuhé virág készítést és az agyagozást,  Ebédre - mindannyiunk nagy örömére - kemencében kenyérlángost sütöttünk.  

Balatonfüredre kirándultunk

Felejthetetlen élmény vol! Jártunk a Lóczy barlangban, a Jókai villában, a Vadasparkban, sétáltunk a Tagore sétányon, sőt egy flashmobot is tartottunk a Vitorlás téren. Természetesen nem maradt el az esti nagy beszélgetés és a tánc sem! Megállapítottuk, hogy kevés volt a három nap! Jövőre is visszajövünk egy kicsit több napra!!!

Kertészeti Kiállítás és Vásár - Fehérvárcsurgó

2015. 06. 05- 07-ig mmár harmadik alkalommal élünk a lehetőséggel, hogy a fehérvárcsurgói kastély udvarában mutassuk be termékeinket. Érdemes eljönni, mert gyönyörűbbnél gyönyörűbb virágokat, növényeket láthattok, és persze meg is vásárolhattjátok mindazt, ami jól mutat a kertben.

Nézzétek meg a részletes programot a http://karolyikastely.hu/programok/ oldalon!

Csapatépítés

Május 15-17-ig egy gyönyörű helyre vonulunk el a munkatársakkal.Mecseknádasdon, az erdő közepén lévő vendégházban töltünk el néhány napot, ahol egy kicsit más oldalunkat is megmutathatjuk egymásnak. Játszunk, beszélgetünk, elmélyülünk, nevetünk, kirándulunk, együtt főzünk, együtt leszünk....  Jó lesz.

Együtt egymásért

Április 17-én, pénteken 13.00-15.00 óráig ismét együtt sportolunk, küzdünk és játszunk neves sportolókkal és lelkes amatőrökkel... Gyertek el szurkolni a Városi Szabadidőközpontba! Ott lesznek többek között az érdi Habilitációs Központ, a tordasi lakóotthon, és még sokan mások.

Etyeki piknik

Ha szeretnétek megvásárolni szebbnél szebb portékáinkat, az etyeki pikniken találkozhattok velünk. 

A Bálnában árusítottunk

Decemberben  a Bálna kulturális, vendéglátó és kereskedelmi központban kaptunk lehetőséget,  hogy termékeinket árusíthassukEz idő alatt sok jó emberrel találkoztunk, akiktől egyrészt termékfejlesztési ötleteket, másrészt megrendeléseket, felajánlást kaptunk. Ritkán van módunk ilyen tágas, nagy helyet berendezni.  Akik megfordultak nálunk, szinte valamennyien rácsodálkoztak, hogy milyen gyönyörű dolgokat tudnak a fogyatékkal élő emberek készíteni.

Játszóház az Óvárosi Napokon

Augusztus 20-i játszóház

KultúrPiac

KultúrPiac

KultúrPiac

Ízelítő a vásár kínálatából:  füstölt áru, méz, bor, pálinka, , tojás, tészta, lekvár, tejtermékek, gyermekjátékok, kézműves termékek.

Játszóház, grafológia, talpmasszázs, táplálkozási tanácsadás.

11.00 órától a Pajta színpadon zenés műsor.

11.30-tól Karácsonyi menü a Halász Csárda szakácsával

Családi Matiné

Márton napi játszóházi foglalkozást tartunk a Barátság Kultúrális Központban 10-12 óráig.

KultúrPiac

Igazi vásári hangulat! Október 13-án, vasárnap várunk minden érdeklődőt, 9.00 és 16.00 óra között, aki ínyencségre vágyik.

Táplálkozási tanácsadás, finomságok, régiségek, kiállítás, játszóházi foglalkozás, grafológiai elemzés, gyermekrajz elemzés, interaktív mese, egészséges táplálkozási tanácsadás és kóstoló, mozgásszervi betegségek kezelése, biotermék alapanyagok, gyógynövények, játékok vására, textil és egyéb iparművészeti és népművészeti vásár, forralt bor, forralt csokoládé, édesség   -  mindez egy helyen!!

Térjen be hozzánk! És hozza magával a családot is....

Műhelyek Vására 2013 - Nürnberg

Az eseményre több mint 18,500 látogatót várnak, ahol széleskörű program biztosítja a kiállítás magas minőségét:

  • Megnyitó ünnepély több mint 400 magas rangú vendég részvételével a politika, az ipar és a műhelyek képviseletében
  • Bemutatók a 3 top területről: általános/műhelymunka menedzsment, műhelymunka szolgáltatás és műhelymunka alkalmazottak - több mint 4,200 résztvevővel
  • ÜzletiPONT a kis és közép vállalkozások finanszírozásáról – megközelítőleg 450 vállalkozó részvételével Dél Németországból
  • Kiállítási találkozó több mint 250 kiállítóval és meghívott vendégeikkel
  • Tapasztalatok Világa a műhelyek bemutatásában, több mint 9000 látogató részére, akik Nürnberg fővárosának térségéből érkeznek.

OMNYE évadzáró

Az OMNYE Nyugdíjas Klub ismét intézményünk udvarán tartja évadzáró rendezvényét, ahol fellép a Klezmer Band is.

Gyermeknap

A Mezőföld Csücske Alkotóműhely egész napos játszóházi foglalkozásra várja a gyermekeket és szüleiket. Az érdeklődők különböző természetes anyagok felhasználásával alkothatnak.

Etyeki pincefesztivál

Május 19-20-án Etyeken a Templomkertben fogjuk árusítani portékáinkat. Az egész napos programra érdemes ellátogatni.

Játszóházi foglalkozás a Barátság Kulrurális Központban

Farsang

A 13.00-16.00 óra között megrendezett farsangi mulatságra az érdi Habilitációs és Rehabilitációs Központot is meghívtuk. Ismét lesz jelmezverseny, fánk és tánc kifulladásig...

Adventi vásár Székesfehérváron, a Püspöki Palota udvarában

December 17-18-án várunk mindenkit szeretettel 10.00 órától 19.00 óráig a Püspöki Palota udvarában megendezett adventi vásáron. A vásáron hét szociális intézmény munkáiból válogathat az idelátogató.

15.30-kor IV. adventi gyertyagyújtás, Spányi Antal megyés püspök adventi gondolatatit osztja meg az érdeklődőkkel.

Adventi vásár a Corvin sétányon

November 26-tól december 22-ig folyamatosan árusítunk a Corvin sétány fa pavilonjában.

Karácsonyi játszóház a Barátság Kulturális Központban

Adventi vásár Felcsútdobozon

Az egész napos vásár 10 órakor kezdődik a Főúton, az orvosi rendelő parkolójában.. Szeretettel várunk mindenkit.

Karácsonyi vásár a Gátőrházban

2011. december 2. és 21. között a Sérültekért Alapítvány karácsonyi vásárt rendez. Az egyedi és minőségi kézműves termékeink megvásárlásával nemcsak egy szép tárggyal gazdagodnak a hozzánk betérők, de alapítványunk működését is segítik.

Ízelítő kínálatunkból: grafikus által tervezett üvegképek, tükrök, ékszerek, táskák, karácsonyfa díszek, asztal díszek, vessző termékek, szövött terítők, fali szőnyegek, és sok más….

Nyitvatartás:  H-Cs: 8.00-16.00, P: 8.00-18.00

Helyszín: Gátőrház, Százhalombatta, Szellő u. 44.

Árusítás Etyeken, a Kezes-lábas fesztiválon

Játszóházi foglalkozás - "Csizmát dobálni szabad"

"Kellemes őszi séta, megpihenés egy hangulatos udvarban, máktündér készítése, krumpligörgetés, konfliktuskezelő drámajátékok és fogyatékkal élő embertársaink megismerése. Ez mind megvalósítható egy délutáni foglalkozás keretében Százhalombattán, a Gátőrházban.

"Hogyan ismerhet meg, ha még soha életében nem látott?" Ezen gondolkodott a kis herceg, amikor az egyik kisbolygóra érve a királlyal találkozott Antoine de Saint-Exupery művében. Ha nem utazunk másik bolygóra, akkor is, szinte naponta találkozunk a környezetünkben fogyatékkal élőkkel, de nem tudjuk, hogyan viselkedjünk, hogyan ismerjük meg az ő világukat. Különösen nehéz ez a kapcsolatteremtés a gyermekek számára.
A képzeletbeli falakat segítenek lebontani a Sérültekért Alapítvány által működtetett nappali foglalkoztató munkatársai a Gátőrházban. A szakemberek népi kismesterségeket – szövés, kosárfonás – tanítanak a fogyatékkal élő fiataloknak. Ez a munka segíti fejlődésüket, a többségi társadalomba való beilleszkedésüket. A foglalkozásokra ellátogató óvodás és kisiskolás csoportoknak pedig segít abban, hogy megtanuljanak megfelelő módon együtt élni a sérültekkel, és megismerjék értékeiket.
- Többfajta programra várjuk a gyerekcsoportokat – mondta el a Hírtükörnek Czuppon Gabriella szociálpedagógus, intézményvezető. Kézműves játszóházainkban készíthetnek nemezlabdát, csuhévirágot, rongybabát, gyékénycsigát és még sok más apró tárgyat. Ezeket a technikákat a munkatársaink mutatják be, bevonva azokat a nappali foglalkoztatóban dolgozó sérült fiatalokat is, akik már ismerik a munkafolyamatokat. Ha a velük való találkozás ebben a formában valósul meg, az meghatározó élmény lehet a gyerekek egész további életére. Elfogadóbbak, toleránsabbak, segítőkészebbek lesznek.
Közös játék is várja az idelátogató csoportokat a Játszóka-túrán. A népi játékokkal teli akadálypályán lehet gumicsizmát hajítani, dióval egyensúlyozni, krumplit görgetni és kosárban cipelni valakit. A Drámaműhely beszélgető köreiben pedig ismerkedő, kapcsolatteremtő játékok, konfliktuskezelő gyakorlatok zajlanak drámapedagógus irányításával, szintén sérültek segítségével.
A foglalkozásokra – jelképes összegű díj ellenében – minden érdeklődő csoportot szeretettel várnak a Gátőrház szakemberei és a fogyatékkal élők. Érdemes megismerni különleges világukat."
Hírtükör online

Külföldi tánccsoportok a vendégeink

Augusztus 16-án - immár harmadik alkalommal - ismét közel kétszázan érkeznek hozzánk. Jó megtapasztalni azt a fajta elfogadást, mellyel vendégeink közelítenek védenceink felé. A Felhőjárók bemutatkozása után a különböző néptánccsoportok táncaiba csatlakozhatunk. Kilenc helyszínen próbálhatják ki alkotókedvüket a kézműveskedni vágyók. Természetesen nem maradhat el a népszerű játszóka túra, és a kürtöskalács sütés sem.

2011. július 22-31-ig Kapolcson, a Művészetek Völgyében kínáltuk portékáinkat

Karafiáth Orsolya cikke a Völgyfutár július 28-i számában jelent meg:

" Az Édenkertben - a kapolcsi katolikus templom udvarán - úgy esünk a vásárlás bűnébe, hogy azonnal feloldoz minket a tény: ezzel fogyatékkal élők egyesületeit támogatjuk. Hét műhely mutatkozik itt be, akik nem csupán szépséges tárgyakkal, hanem játszóházakkal, bemutató foglalkozásokkal szemléltetik az alkotó munka örömét. A művészek lakóotthonok, intézetek sérült felnőtt lakói.  A munkáik (szőnyegek, nemeztárgyak, lakásdíszek, kerámiák stb...) mégsem ettől érdekesek: értéküket az igényes kidolgozás és az ötletesség adja. Idén alakult az Édenkert Szövetség, éppen azért, hogy az addig önállóan boldogulni próbáló szervezeteket összefogja. A biatorbágyi Kemence Alapítvány már járt a Völgyben, a kapolcsi főutca utólsó házában árusítottak, de együtt tényleg könnyebb: a színes, gazdag kínálat könnyebben bevonza az érdeklődőket. Zsákmányom egy kézzel festett üvegmedál, amire mintha az én arcomat másolták volna rá, és egy kerámia ékszer szett. De minden standnál tudtam volna vásárolni, csak most kicsit bajosan mozognék egy nyersfa bútrral, vagy egy háncskosárral. Majd legközelebb."

OMNYE nyugdíjas családi nap

Majális - kézműves játszóházi foglalkozás Százhalombattán a Barátság Művelődési Központban

Majális - kézműves játszóházi foglalkozás a Dunamenti Erőmű Zrt rendezvényén

Családi nap és játszóház a forradalom és szabadságharc jegyében

Kézműves foglalkozás: Készíts magadnak kokárdát, csákót, és reformkori pártát!

Játszóházi kézműves foglalkozás és bemutató a Művészetek Palotájában

Százhalombattát, a város kulturális életét ismerhetik meg a látogatók a MŰPA-ban január 30-án, vasárnap, 10-től 14 óráig. A Hetedhét ország programsorozat keretében bemutatkozik a "Matrica" Múzeum, a Mezőföld Csücske alkotóműhely, a Forrás Néptáncegyüttes, a Chorus Matricanus és a Felhőjárók drámacsoport. A szervezők filmet vetítenek városunkról, és szórakoztató programok keretében mutatják be tájegységünk, a Mezőföld hagyományait. (Hírtükör online)

A Művészetek Palotája minden vasárnap átalakul elvarázsolt Cifra Palotává, kézművesekkel, színpadi produkciókkal és rengeteg – többnyire törzsvendég – családos látogatóval. Minden hónap utolsó vasárnapján egy-egy régió vagy város tölti be a tágas, szép tereket. Január 30-án Százhalombatta mutatta be kulturális értékeit a nagyszámú érdeklődőnek. Közöttük kérdezősködtünk, milyennek látják városunkat?

Szakonyi család, Budapest: Benedeknek a népi játékok akadálypályája, Sebestyénnek pedig az üveggel táncoló nénik tetszettek. Én is ipari városban nőttem fel, húsz évesen láttam először néptáncot. Jó, hogy itt ápolják a kultúrát. Teljesen meghatott, hogy a fiaim már most találkoznak ezekkel a dolgokkal. Aranyos volt a kosárfonó és hosszan néztük a szőnyegszövőket. Tetszett, hogy a népi kézműves munkákat sérült emberek mutatják be. Ebből kiérződik Százhalombatta szociális érzékenysége.
Görög Zsolt és Diána, Budatest IX. kerület: Másfél hónapja járunk ide vasárnaponként, de eddig ez a legjobb program. Most először nem unatkozunk. Hétfőtől szombatig, reggeltől estig dolgozom, de most felébredtem. Táncolunk, mókázunk, nagyon jó! Megismerjük a szokásokat. Most körbenézünk a kézműveseknél, hogy mik vannak.
Boór András, Budapest XI. kerület: Nagyon tetszett minden, csak hangos volt, ahol kalapáltak. Jó ötletek voltak. Tutajt készítettem és átalakítottam római gályává. Nehéznek látszik, de nem a legnehezebb. Nekem ez volt a legkönnyebb. A babát is meg tudtam csinálni, a kukoricaemberkét anya készítette, de segítettem neki egy kicsit. Gyékényből lett egy ló, ebben csak kicsit segítettem, kötöztem és széthúztam.


Stefánovics Barbara és Hajag, Budapest VIII. kerület: Nagyon tetszik! Múlt héten is voltam, megnéztem, hogy most mi lesz. Azért hoztam el a fiamat, aki három éves lesz, hogy lásson egy kis néptáncot. Régebben én is táncoltam, tudtam, hogy tetszeni fog neki. Csináltunk tutajt, morzsoltunk kukoricát, készítettünk "kukorica-babzsákot" egyensúlyozáshoz, meg dobáláshoz. Nagyon tetszik, ahogy a sérült emberekkel foglalkoznak.
Varga-Szaniszló család, Budapest: Elég mozgalmas, dinamikusan fejlődő, de élhető kisvárosnak látjuk a videó alapján, amit megnéztünk. Sok minden van: főtér, foci, karate, úszás, futás. Szépek a játszóterek, tetszett az a "félgömb" alakú szobor is és szeretném a Duna-partot. Morzsoltunk kukoricát a balatonfüredi hattyúknak és csináltunk pörgettyűt. Felkeltette az érdeklődésünket a szőnyegszövés. Ajánlani fogom a tanár néninek Százhalombattát, mint programot, hiszen nincs messze. Minden hónap utolsó vasárnapján bemutatkozik itt egy város, ami nagyon hasznos, hiszen nem csak Budapestből áll a világ.
Szeltner Zsolt, Budapest XVII.: Szoktunk jönni a két gyerekünkkel, a nagyszülők a közelben laknak. Nem is tudtuk, hogy ma Százhalombatta lesz, de nagyon jó a hangulat, jók a játékok. Fent a kézművesek, lent az aktív színpad. Ilyet, mint a népi játékok akadálypályája még nem is láttam, és nagyon tetszik a gyerekeknek. Voltak már kézműves foglalkozáson, ahol virágot nemezeltek. Jó, hogy látok ilyen népi dolgokat, meríthetek ötleteket.

(Hírtükör online)

OMNYE nyugdíjas családi nap

Június 30-án a Sérültekért Alapítvány kertjében, vendéglátóinkkal együtt tartottuk nyárforduló juniálisunkat. Unokákkal megjelenő tagjainkat halászlé, palócleves, lecsó, pörkölt, kemencében sült lángos fogadta. A szórakozást Vásárhelyi Prodán Miklós és vendégei, Bözsi, a bohóc, és egyik tagunk, Szedlák István tehetséges bűvész unokája biztosította. Nagy sikere volt a tucat bort felvonultató versenynek, ahol a szakavatott zsűri mellett tagjaink is kóstolhattak. A tombolán befolyt szép összeget felajánlottuk vendéglátóink színjátszóinak. (Hírtükör online)

Aranyszív nap

A Százhalombattai Mozgássérült Nyugdíjas Klub látogatása

Óperencián innen előadássorozat III. része: „Gyógynövények a magyar biokertben - Lechner Judit előadása

Farsang az Érdi Habilitációs és Rehabilitációs Központtal

Játszóházi kézműves foglalkozások

TÁBOROZZ VELÜNK!

A természetes anyagokkal való munkálkodás, szabad önkifejezés, kreatív időtöltés mellett a táborozók bepillanthatnak a fogyatékkal élő emberek mindennapjaiba, megtapasztalhatják, hogy mindannyian értékes emberek vagyunk. Ez a találkozás egy életre meghatározó lehet.

Foglalkozások: kézműves foglalkozások, anyaggyűjtés a természetben, drámajátékok, népi mozgásos játékok, ügyességi versenyek, játékos vetélkedők...és még sok minden más!

Időpont: 2017. 07. 31. – 08. 04.

A tábor díja: 23.000 Ft. Testvérek részére kedvezményt adunk.

A tábor hétköznap 8.00- 16.00 óráig tart. Reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát biztosítunk.

Érdeklődni és jelentkezni: 23/354-601, vagy 30/216-6354

Helyszín: Százhalombatta, Szellő u. 44.

Árusítás a MOL-ban

Ezen a napon ismét lehetőséget kaptunk, hogy a MOL területén árusítsuk a portékáinkat. 10.0014.00 óráig ott leszünk!

Battai Napok

Árusítás a MOL-ban

Ezen a napon ismét lehetőséget kaptunk, hogy a MOL területén belül árusíthassunk. 10.00 és 14.00 óra között ott leszünk!

Árusítás a MOL-ban

Családi nap Tiszaújvárosban

Családi nap a Vasúttörténeti Parkban

A Morgan Stanley felkérésére játszóházi foglalkozást és drámaműhelyt tartottunk a munkatársak és családjaik részére. A beszélgető körökben a Felhőjárók Mozdulatszínház tagjai aktívan vettek részt.

Játszóházi foglalkozás a Barátság Művelődési Központban

Farsang az óvárosi művelődési házban

Mézes Napok

A százhalombattai általános iskolások és óvodások részére tartanak november 21-22-én játszóházi foglalkozást alapítványunk munkatársai és védencei. A gyerekekkkel csuhéjból, parafadugóból méhecskét készítenek, mézeskalácsot díszítenek.

Családi Matiné

Márton napi játszóházi foglalkozást tartunk a Barátság Kultúrális Központban  10- 12 óráig.

SAP Labs Hungary

December 5-én 16.30-tól 20.00 óráig az SAP Labs Hungary felkérésére Mikulás napi játszóházi foglalkozást tartunk a cégnél.

Karácsonyi kézműveskedés az Idősek gondozóházában

Immár hagyomány, hogy a Felhőjárók karácsonyi műsorral kedveskednek az idős embereknek. Már megtapasztaltuk, hogy milyen örömmel és lelkesedéssel készítik kézműves ajándékaikat unokáiknak, ismerőseiknek, vagy csak a maguk örömére. Idén gyékény és csuhéj angyalkát, csuhéj szaloncukrot készítünk együtt.

Mikulás napi kézműves játszóház az SAP Labs Hungary-nél

Az íroroszági utazásunkat támogatta az SAP Labs Hungary. Minden támogatónknak felajánlottuk a kézműves játszóházi foglalkozásunkat és a Felhőjárók fellépését. Az SAP Labs élt a lehetőséggel, és felkért bennünket, hogy a mikulás napi rendezvényükön a kézműves foglalkozást biztosítsuk. 200 gyermek vett részt a programon, melyen zsákvászon angyalkát, csuhéj szaloncukrot, és karácsonyfa-díszeket készítettünk.

OMNYE évadzáró

Az OMNYE nyugdíjas klub ismét intézményünk udvarán tartja évadzáró rendezvényét, ahol fellép a Klezmer Band is.

Gyermeknap a Barátság Kulturális Központban

A Mezőföld Csücske Alkotóműhely egész napos játszóházi foglalkozásra várja a gyermekeket és szüleiket. Az érdeklődők különböző természetes anyagok felhasználásával alkothatnak.

Etyeki pincefesztivál

Május 19-20-án Etyeken a Templomkertben fogjuk árusítani portékáinkat. Az egész napos programra érdemes ellátogatni.

Játszóházi foglalkozás

"Csizmát dobálni szabad"

"Kellemes őszi séta, megpihenés egy hangulatos udvarban, máktündér készítése, krumpligörgetés, konfliktuskezelő drámajátékok és fogyatékkal élő embertársaink megismerése. Ez mind megvalósítható egy délutáni foglalkozás keretében Százhalombattán, a Gátőrházban.

"Hogyan ismerhet meg, ha még soha életében nem látott?" Ezen gondolkodott a kis herceg, amikor az egyik kisbolygóra érve a királlyal találkozott Antoine de Saint-Exupery művében. Ha nem utazunk másik bolygóra, akkor is, szinte naponta találkozunk a környezetünkben fogyatékkal élőkkel, de nem tudjuk, hogyan viselkedjünk, hogyan ismerjük meg az ő világukat. Különösen nehéz ez a kapcsolatteremtés a gyermekek számára.
A képzeletbeli falakat segítenek lebontani a Sérültekért Alapítvány által működtetett nappali foglalkoztató munkatársai a Gátőrházban. A szakemberek népi kismesterségeket – szövés, kosárfonás – tanítanak a fogyatékkal élő fiataloknak. Ez a munka segíti fejlődésüket, a többségi társadalomba való beilleszkedésüket. A foglalkozásokra ellátogató óvodás és kisiskolás csoportoknak pedig segít abban, hogy megtanuljanak megfelelő módon együtt élni a sérültekkel, és megismerjék értékeiket.
- Többfajta programra várjuk a gyerekcsoportokat – mondta el a Hírtükörnek Czuppon Gabriella szociálpedagógus, intézményvezető. Kézműves játszóházainkban készíthetnek nemezlabdát, csuhévirágot, rongybabát, gyékénycsigát és még sok más apró tárgyat. Ezeket a technikákat a munkatársaink mutatják be, bevonva azokat a nappali foglalkoztatóban dolgozó sérült fiatalokat is, akik már ismerik a munkafolyamatokat. Ha a velük való találkozás ebben a formában valósul meg, az meghatározó élmény lehet a gyerekek egész további életére. Elfogadóbbak, toleránsabbak, segítőkészebbek lesznek.
Közös játék is várja az idelátogató csoportokat a Játszóka-túrán. A népi játékokkal teli akadálypályán lehet gumicsizmát hajítani, dióval egyensúlyozni, krumplit görgetni és kosárban cipelni valakit. A Drámaműhely beszélgető köreiben pedig ismerkedő, kapcsolatteremtő játékok, konfliktuskezelő gyakorlatok zajlanak drámapedagógus irányításával, szintén sérültek segítségével.
A foglalkozásokra – jelképes összegű díj ellenében – minden érdeklődő csoportot szeretettel várnak a Gátőrház szakemberei és a fogyatékkal élők. Érdemes megismerni különleges világukat."
Hírtükör online

Művészetek Völgye

2011. július 22-31-ig alapítványunk termékei megvásárolhatók Kapolcson, a templomkertben. Hat másik alapítvánnyal együtt fogjuk bemutatni és értékesíteni a sérült emberek által készült szebbnél szebb egyedi alkotások.. Az árusítással egyidőben játszóházi foglalkozások színesítik a programot.  Szeretettel várunk mindenkit!

Dunafüredi napok - Játszóház

Summerfesti külföldi táncosok vendégeskedése

Érd, Napsugár Óvoda

Gyermeknapi játszóház - Óvárosi Művelődési Ház